Case: Krea laittoi pyörät pyörimään Sixt-autovuokraamon rekryvideolle

Case: Krea laittoi pyörät pyörimään Sixt-autovuokraamon rekryvideolle

Keväällä 2019 Krean opiskelijat saivat mieluisan haasteen suunnitella ja kuvata Sixt-autovuokraamolle rekryvideon sekä kolme päävideota tukevaa videoklippiä sosiaalisen median kanaviin. Projektin tarkoituksena oli ideoida ja toteuttaa video, joka tavoittaa työnhakijat eli Sixtin tulevat asiakaspalvelijat.

Tutkimuksen kautta ideointiin

Mika Laiho Sixtiltä kuvaili yhteistyöprojektin alkua: “Kysyimme viimeisimmässä yritystapahtumassamme joulukuun alussa työntekijöiltämme kehitysideoita työnhaun markkinoimiseen. Ideoiden pohjalta kontaktoimme Krean ja vuoden alussa homma lähtikin jo käyntiin. Tämä on ollut erittäin nopeatempoinen projekti, mutta se on saatu sujumaan hyvin yhteistyössä.”

Krealaiset lähtivät kartoittamaan videon kohderyhmää sekä pääsivät tutustumaan monille entuudestaan vieraaseen autonvuokrausalaan omien tutkimusten parissa. Ideointi videoiden käsikirjoituksille aloitettiin tapaamisella Sixtin markkinointivastaavien Lauri Kemppaisen ja Mika Laihon kanssa.

Briiffissä kävi ilmi, että tulevalla rekryvideolla halutaan tavoittaa hauskalla tavalla potentiaalisia työntekijöitä. Videon toivottiin tuovan selkeästi ja monipuolisesti esille työtehtävät sekä esittelevän Sixtin arvot tuleville työntekijöille. Krean kohderyhmätutkimuksen mukaan myynti- ja asiakaspalvelutyötä etsivälle henkilölle oli myös tärkeää, että video on mahdollisimman informatiivinen ja tarpeeksi lyhyt. Ideoinnin ja suunnittelun jälkeen Krean tiimit aloittivat käsikirjoitusten työstämisen. Sixtille lähetettiin neljä hyvin erilaista käsikirjoitusehdotusta.

Tuumasta toimeen

Sixt päätti lähteä työstämään Sixt Race -teemaista videota, jossa tutustutaan Sixt-autovuokraamon asiakaspalvelijoiden työpäivään leikkimieleisen kilpailun kautta. Pelimäisellä videolla työntekijät kisailevat siitä, kumpi saa enemmän pisteitä päivän hommista. Lopulta huomataan, että kaverukset suoriutuvat töistään yhtä hyvin ja päätyvät tasapeliin. Molemmilla työntekijöillä on omat vahvuutensa ja tämän myötä voidaan todeta, että Sixtillä kaikki voittavat.

Kun videon raamit ja teema oli selvillä, päästiin tekemisen makuun. Krean tiimit jakautuivat neljään ryhmään, joista jokaisella oli oma vastuualueensa videontuotannossa. Videolla päärooleissa esiintyivät Krean opiskelija Paula Ikonen ja Sixtin työntekijä Miikka Johansson. Asiakkaan roolia näytteli Saharnaz Farsi Madan Kreasta.

Kuvaukset tehtiin viikon aikana Sixtin Kalasataman toimistolla sekä Hilton Helsinki Strandin parkkihallissa. Editointivaiheessa videomateriaali käytiin kokonaisuudessaan läpi, videolle lisättiin lisäefektit sekä mukaansa tempaava musiikki. Valmis video toimitettiin Sixtille yhdessä päävideon somerkkinointiin tarkoittettujen lyhyempien klippien kanssa.

Sixtin Mika Laiho hehkutti yhteistyötä Krean kanssa: “Jatkossa voimme varmasti käyttää Sixt Race -teemaa myös muualla. Ideaa voidaan lähteä kehittämään eri toimipisteissä ja kaupungeissa. Suosittelen vahvasti muitakin yrityksiä osallistamaan opiskelijoita projektien toteutukseen, sillä opiskelijoilla on uusia näkökulmia moneen asiaan. Krea on todella vaivaton yhteistyökumppani, jota suosittelen mielelläni myös muille.”

Käy katsomassa valmis Sixt race -rekryvideo.

Jaa artikkeli:

Asiakas

Sixt-autovuokraamo


Krean tarjoamat palvelut

Videotuotanto, somemarkkinointi

Kuvia projektista

Lue myös muita referenssicaseja

Krea

Krea on Haaga-Helian mainonnan ja yritysviestinnän opiskelijoiden luova toimisto. Tarjoamme erilaisia palveluita, kuten esimerkiksi media-, markkinointi-, ja viestintäsuunnitelmia, some-kampanjoita, tapahtumia ja tutkimuksia

Luova toimisto Krean brändikäsikirja

Krea.fi-saavutettavuusseloste

Ota yhteyttä

Ratapihantie 13, 00520 Helsinki

info@krea.fi