Krealaisten vinkit videohaastatteluun: kohdevalossa Tero Tiitu

Krealaisten vinkit videohaastatteluun: kohdevalossa Tero Tiitu

Videohaastattelun tekeminen ei ole niin yksinkertaista, kuin aluksi ajattelisi, vaan siihen kuuluu monia eri vaiheita. Pääsimme ryhmämme kanssa harjoittelemaan haastattelemista ja videointia tehdessämme markkinointimateriaalia työyhteisöviestinnän tapahtuma Törmäykselle.

Aikataulut lukkoon ja kalusto haltuun

Tero Tiitu on suomalainen huippu-urheilija ja yksi Törmäys 2018 -tapahtuman puhujista. Lähetimme haastattelupyynnön sähköpostitse ja sovimme ajankohdan lyhyelle videohaastattelulle jo parin päivän päähän. Meillä kävi hyvä tuuri, kun saimme tapaamisen järjestymään näin nopeasti, sillä joskus haastateltavan tavoittaminen voi olla vaikeaa. Ehdimme silti lähettää haastattelukysymykset Terolle etukäteen.

Krean kuvauskaluston varaaminen piti hoitaa välittömästi haastatteluajan varmistuttua, sillä kamerat ovat krealaisten ahkerassa käytössä. Halusimme saada tilanteesta useita kuvakulmia sekä varmistua videon taltioinnista, joten käytimme kahta videokameraa. Toimivuus kannattaa aina testata huolella pariinkin kertaan, jotta yllätyksiltä vältytään. Tällä kertaa ongelmia uhkasi aiheuttaa toimimaton mikrofoni, mutta pariston vaihto pelasti tilanteen.

Haastattelupäivän kiemurat

Haastattelupäivänä meitä vähän jännitti. Saavuimme sovitulle kuvauspaikalle Sanomataloon hyvissä ajoin. Valitsimme paikan, jossa valaistus oli riittävä ja taustamelu mahdollisimman vähäistä. Kuvaustarvikkeita virittäessämme Sanomatalon ystävällinen vartija tuli tiedustelemaan, mitä luulemme tekevämme. Kävi ilmi, että yritysten toimistoja ei saa näkyä videossa, mikäli erillistä lupaa ei ole. Kiitimme vartijaa ohjeistuksesta.

Tero saapui täsmällisesti paikalle. Rikoimme “jään” pienellä small talkilla ja tarkistimme kuvauslaitteiden asetukset viimeisen kerran. Hioimme vielä muutamia kysymyksiä yhdessä Teron kanssa ja varmistimme oman tehtävänjakomme. Itse haastattelu meni todella hyvin ja jouhevasti, sillä Tero on konkari kameran edessä. On lohdullista silti huomata, että tottuneeltakin esiintyjältä saattavat sanat välillä mennä sekaisin. Tämä ei tekemistä haittaa, sillä myöhemmin videota voidaan käsitellä monin eri tavoin.

Jännittävä ja palkitseva kokemus

Haastattelukokemuksestamme oppineena kannustamme rohkeasti kokeilemaan uusia asioita, vaikka ne vähän pelottaisivatkin. Omalta mukavuusalueelta poistumalla ammattitaitosi kehittyy suurin harppauksin. Silloin voit oppia vaikka mitä ja turha jännityskin hälvenee. Luota meihin: taitojen karttuessa suuntaat helpommin uusiin haasteisiin – ja jopa nautit niistä!

Iloista kevään jatkoa toivottaa Krean väki!

Jaa artikkeli:

Krea

Krea on Haaga-Helian mainonnan ja yritysviestinnän opiskelijoiden luova toimisto. Tarjoamme erilaisia palveluita, kuten esimerkiksi media-, markkinointi-, ja viestintäsuunnitelmia, some-kampanjoita, tapahtumia ja tutkimuksia

Luova toimisto Krean brändikäsikirja

Krea.fi-saavutettavuusseloste

Ota yhteyttä

Ratapihantie 13, 00520 Helsinki

info@krea.fi