Instagramissa verkostoituminen – viisi takuuvarmaa vinkkiä

Instagramissa verkostoituminen – viisi takuuvarmaa vinkkiä

Yli puoli miljardia käyttäjää – ja sinä. Oletko jo hyödyntänyt Instagramin mahdollisuudet laajentaa verkostoasi sosiaalisessa mediassa? Sovellus mahdollistaa niin samoista asioista kiinnostuneiden käyttäjien löytämisen, tiedon jakamisen kuin seuraajien osallistamisenkin vaikkapa kilpailujen avulla. Esittelemme viisi takuuvarmaa tapaa, joilla voit laajentaa verkostoasi Instassa.

1. Tee profiilistasi yhdenmukainen

Aloita pohtimalla, minkälaisen kuvan haluat itsestäsi antaa. Instagram on visuaalinen sovellus ja ihmiset tekevät päätöksen seuraamisesta ensisijaisesti julkaistavien kuvien perusteella. Kuvissa on hyvä olla yhtenäinen teema, joka tekee feedistäsi kokonaisuuden. Älä kuitenkaan sorru itseään toistavaan sisältöön, jotta seuraajien mielenkiinto säilyy.

2. Löydä kohderyhmäsi

Seuraavaksi sinun on mietittävä, millaisia ihmisiä haluat tavoittaa Instagramin kautta. Mitä he tekevät, ja ennen kaikkea mistä he ovat kiinnostuneita? Helpointa on lähteä etsimään sopivia ihmisiä omien kontaktiesi joukosta. Etsi heidän seuraajistaan ihmisiä, jotka ovat kiinnostuneita samoista asioista ja ala seurata heitä – näin saat myös takaisinseuraajia. Suunnittele päivityksesi kohderyhmän mukaan: tarkkaile, mitkä olivat suosittuja ja mitkä eivät toimineet.

3. Käytä hashtageja

Kun jaat postauksen, lisää siihen sopivia hashtageja. Käyttäjät etsivät sisältöjä niiden avulla, joten hashtageilla varustetut kuvat saavat eniten tykkäyksiä. Seuraa, millaiset tagit ovat suosittuja ja selaile muiden jakamia kuvia, joiden tunnisteet sopivat omiin lisäyksiisi. Älä myöskään unohda antaa paikkatietojasi. Monet hakevat kuvia geotagin mukaan ja tykkäävät itselleen tutussa paikassa otetuista kuvista.

4. Osallistu ja kommentoi

Sosiaalinen media on nimensä mukaisesti sosiaalista toimintaa. Olemalla aktiivinen ja kommentoimalla kiinnostavasti muiden päivityksiä jäät ihmisten mieleen ja he haluavat tutustua tarkemmin profiiliisi. Osallistavat kuvatekstit omissa julkaisuissasi ohjaavat liikennettä omalle sivullesi.

5. Linkitä tilisi

Instagram on mahdollista yhdistää muihin sosiaalisen median kanaviin, esimerkiksi Facebookiin. Näin voit houkutella muissa kanavissa sinusta kiinnostuneet henkilöt seuraajiksi myös Instagramin puolelle. Tilistä on hyvä mainita kotisivuillasi ja muissa profiileissasi, jotta ihmiset löytävät sinut helposti. Samaa pätee toiseenkin suuntaan: Instagram-profiilista voit ohjata seuraajia myös muihin kanaviin.

Jaa artikkeli:

Krea

Krea on Haaga-Helian mainonnan ja yritysviestinnän opiskelijoiden luova toimisto. Tarjoamme erilaisia palveluita, kuten esimerkiksi media-, markkinointi-, ja viestintäsuunnitelmia, some-kampanjoita, tapahtumia ja tutkimuksia

Luova toimisto Krean brändikäsikirja

Krea.fi-saavutettavuusseloste

Ota yhteyttä

Ratapihantie 13, 00520 Helsinki

info@krea.fi