Innostuksen alkulähteillä

Innostuksen alkulähteillä

Mitä innostus on?

Kysyin vieressä olevalta ystävältäni, mitä innostus merkitsee hänelle. Hän mietti hetken ja vastasi: “Ideoita alkaa lennellä paikasta toiseen, ja tuntuu kuin olisin Harry Potter taikasauvan kanssa toteuttamassa niitä.” Kuvaus oli osuva. Juuri siltä minustakin tuntuu.

Innostuminen saa aikaan flow-tilan; se luo uusia ideoita ja antaa tunteen, kuin luovuutta riittäisi Seine-joen verran! Loppua luovuuden virralle ei tule.

Innostus saa meidät kokeilemaan ja oppimaan uusia asioita kerta toisensa jälkeen, koska innostumisen hetki huumaannuttaa ja siihen jää koukkuun. Se on oppimisen polttoainetta, ja mitä innostuneempi on, sitä enemmän liekki roihuaa.

Miltä innostuminen tuntuu?

Innostumisen kautta kaikki tuntuu mahdolliselta. Se tuo iloa päivään ja rohkeuden toteuttaa uusia ja outojakin asioita. Innostuminen voi tuottaa hedelmää siinä hetkessä, mutta inspiroitua voi myös kun tietää jotakin ihanaa olevan tulossa.

Ihmiset innostuvat eri asioista, mutta kaikille se toimii samanlaisena pohjana uuden oppimiselle ja luomiselle. Ihmiskunnan huikeimpien keksintöjen takana on innostus – ilman sitä eivät Wrigthin veljeksetkään olisi kehittäneet lentokonetta.

Miten innostaa ihmisiä työelämässä?

Innostuksella ja innostamisella voi parhaimmillaan osoittaa arvostusta toisen työtä kohtaan. Rakentava palaute saa meidät tuntemaan itsemme arvokkaiksi ja motivoi kehittymään edelleen. Oppimisesta seuraa onnistuminen, ja onnistuminen taas lisää innostumista. Yhdessä koettu innostus lisää yhteisöllisyyttä työpaikoilla, ja itse tunnekin voimistuu, kun sen saa jakaa. Innostuksesta ja uteliaisuudesta seuraa onnellisuutta, jolloin koko työyhteisökin voi paremmin.

Skål innostumiselle!

Jaa artikkeli:

Krea

Krea on Haaga-Helian mainonnan ja yritysviestinnän opiskelijoiden luova toimisto. Tarjoamme erilaisia palveluita, kuten esimerkiksi media-, markkinointi-, ja viestintäsuunnitelmia, some-kampanjoita, tapahtumia ja tutkimuksia

Luova toimisto Krean brändikäsikirja

Krea.fi-saavutettavuusseloste

Ota yhteyttä

Ratapihantie 13, 00520 Helsinki

info@krea.fi