Aurinkoiset etätyöt – neljä vinkkiä onnistuneeseen etäpäivään

Aurinkoiset etätyöt – neljä vinkkiä onnistuneeseen etäpäivään

 

Kohta päättyvä toukokuu on ollut ennätyksellisen lämmin. Helle houkuttelee pois toimistoympäristöstä, mutta silti töitäkin pitäisi jaksaa tehdä. Miten siis onnistua työnteossa olematta loukussa koko kesää pimeässä toimisto- tai luokkahuoneessa? Tämä blogikirjoitus tarjoaa neljä vinkkiä etäpäivän onnistumiseen.

Suunnittele

Ennen kuin voit jättää toimistohuoneen pölyttymään, on tärkeää suunnitella etäpäivien ohjelma. Harvoin toimistollekaan tullaan miettimään, mitähän sitä tänään pitäisi tehdä. Onnistuneet etäpäivät vaativat hyvän suunnitelman, jotta tarpeelliset työt tosiaan saadaan tehtyä tehokkaasti. Täten siis tietoisuus päivän ohjelmasta minimoi etäpäivän epäonnistumisen riskin.

Sitoudu työntekoon

Etätyöt eivät vähennä työtehtäviä, vaikka joku ehkä niin ajatteleekin. Etätyö vaatii erityistä sitoutumista, sillä ympäristö saattaa tarjota runsaasti kilpailevia virikkeitä. Epämieluisat kotityötkin houkuttelevat joskus enemmän kuin se, mihin pitäisi keskittyä. Älä siis kuvittele lomailevasi, vaikka loisteputken valon sijaan katsot auringonpaistetta.

Tee selkeä ero työ- ja vapaa-ajan välille

Tee itsellesi selväksi, milloin teet töitä ja milloin voit rentoutua. Näin töihin on helpompi keskittyä ja vapaastakin nauttii enemmän. Jos yrität tehdä etätöitä kaveriporukan keskellä, tee myös heille selväksi, milloin työskentelet.

Kommunikoi ja raportoi

Etäpäivät voivat olla erittäinkin tuottoisia ja palkitsevia. Oma tiimi ja esimies kannattaa kuitenkin pitää koko ajan tietoisena ratkaisuistasi ja työsi edistymisestä. Säännöllinen yhteydenpito rakentaa ja ylläpitää luottamusta, mikä on omiaan mahdollistamaan onnistuneen etäpäivän.

Näiden niksien siivittämänä koko Krean väki toivottaa kaikille etätyöskentelijöille – ja ilman muuta myös muille tahoille – oikein tuottoisaa ja rentouttavaa kesää!

Jaa artikkeli:

Krea

Krea on Haaga-Helian mainonnan ja yritysviestinnän opiskelijoiden luova toimisto. Tarjoamme erilaisia palveluita, kuten esimerkiksi media-, markkinointi-, ja viestintäsuunnitelmia, some-kampanjoita, tapahtumia ja tutkimuksia

Luova toimisto Krean brändikäsikirja

Krea.fi-saavutettavuusseloste

Ota yhteyttä

Ratapihantie 13, 00520 Helsinki

info@krea.fi