4+1 askelta loistavan portfolion luomiseen WordPressillä

4+1 askelta loistavan portfolion luomiseen WordPressillä

Luovan alan tekijälle porfolio on välttämätön, sillä sen avulla voi helposti näyttää oman osaamisesi. Jos sinulle ei ole kertynyt vielä paljon oikeita työnäytteitä, käytä hyödyksesi koulutehtäviä, vapaaehtoistöitä tai kokonaan keksittyjä töitä. Alla muutama vinkki, joilla pääset helposti alkuun!

1. Luo tunnus ja sivu

Mene osoitteeseen www.wordpress.com ja luo itsellesi tili. WordPress auttaa sinut automaattisesti alkuun. Tilin luomiseen tarvitset vain sähköpostin, käyttäjätunnuksen ja salasanan.

2. Valitse teema

WordPress tarjoaa käyttäjälleen lukuisia erilaisia valmiita teemoja, joista voit valita itsellesi sopivan kokonaisuuden. Osa tarjolla olevista teemoista on ilmaisia, kun taas joistain joudut maksamaan kertaluontoisen maksun saadaksesi ne käyttöösi.

3. Lisää sisältöä

Suunnittele seuraavaksi, mitä haluat portfolioosi ja miten oma osaamisesi tulee parhaiten esille. Voit esimerkiksi luoda kullekin työnäytteelle oman sivun tai artikkelin, johon saat lisättyä kuvia, videoita, tekstiä ja linkkejä. Jos näytteitä on paljon, ne kannattaa luokitella eri kategorioihin.

4. Varmista näkyvyytesi

Käyttämällä WordPressiä pääset hakukoneoptimoinnissa helpolla. Sinun ei tarvitse muistaa kuin muutama perusasia: linkitä, pidä kuvat pieninä ja käytä runsaasti avainsanoja.

+1 Lisäosat ja wordpress.org

WordPressistä on olemassa myös avoimen lähdekoodin versio – WordPress.org. Se antaa laajemmat mahdollisuudet kehittää omaa portfoliota tuhansien teemojen ja lisäosien avulla. Alla muutama luovan työn tekijälle hyödyllinen lisäosa:

Foo Gallery
Foo Gallerylla voit luoda kuvagallerioita omista töistäsi

WooCommerce
WooCommerce on lisäosa, jolla pyörii 28% kaikista maailman verkkokaupoista. Voit tehdä toimivan verkkokaupan ilmaiseksi ja muokata sen juuri sellaiseksi mitä haluat.

WordPress SEO by Yoast
Vaikka WordPress itsessään on hyvä alusta hakukoneoptimoinnin kannalta, on sitä aina mahdollista parantaa. Yoast SEO pakottaa käyttäjänsä valitsemaan avainsanoja sisältöä luodessaan ja hoitaa teknisen optimoinnin puolestasi.
Wordpress.orgilla voit myös tehdä kaiken itse!

Jaa artikkeli:

Krea

Krea on Haaga-Helian mainonnan ja yritysviestinnän opiskelijoiden luova toimisto. Tarjoamme erilaisia palveluita, kuten esimerkiksi media-, markkinointi-, ja viestintäsuunnitelmia, some-kampanjoita, tapahtumia ja tutkimuksia

Luova toimisto Krean brändikäsikirja

Krea.fi-saavutettavuusseloste

Ota yhteyttä

Ratapihantie 13, 00520 Helsinki

info@krea.fi