Pikkubudjetilla videotuotantoa – näillä välineillä tubettajaksi!

Pikkubudjetilla videotuotantoa – näillä välineillä tubettajaksi!

Meillä Luova toimisto Kreassa opiskellaan myös videotuotantoa ja löytyypä päiväopinnoista niille omistettu kurssikin (Krea Digital). Nykypäivänä suuri osa sosiaalisen median sisällöstä on toinen toistaan hienompia videoita. Oma osionsa ovat myös ne ei-niin-hienot viritelmät ja yritelmät. Jos omasi ovat kuuluneet tähän jälkimmäiseen kategoriaan, lue tämä postaus. Lyhykäisen minioppaamme jälkeen et voi enää väittää, että touhu olisi välineistä kiinni. 

Lähtöviivalla sisällöntuottajaksi

Ihka ensimmäiseksi tarvitset älypuhelimen. Sehän meiltä jokaiselta itseään kunnioittavalta sisällöntuottajalta löytyykin jo valmiina taskusta.  

Toinen tarvittava laite on älypuhelimelle sopiva gimbaali eli vakain. Gimbaali on välttämätön, jos ja kun haluat vakaata kuvaa. Lisäksi gimbaalista voi löytyä esimerkiksi tarkennukselle ja zoomille omat ohjaimensa. Myös time lapse ja kohteen seuranta -ominaisuudet löytyvät useista gimbaaleista. Usein gimbaaleihin liittyy oma appinsa, josta pystyy hallitsemaan eri toimintoja. Videontuotanto harppaa siis todella nextille levelille tämän hankinnan jälkeen. Jos et ikinä ole nähnyt puhelimelle soveltuvaa gimbaalia, näet sen tässä ja nyt: 

Gimbaali puhelimelle

Puhelimelle tarkoitettujen gimbaalien hinnat lähtevät vajaasta satasesta ja kalleimmat huitelevat jo viiden sadan euron tienoilla. Asiansa ajavan gimbaalin saa jo 150 eurolla eri nettikaupoista. Pieni kustannus tärkeästä investoinnista. 

Video hoidettu, sitten mikki

Puhelimen mikrofonit alkavat nekin olla jo yllättävän hyviä, mutta eivät riitä meille luovan alan ammattilaisille. Tarvitaan siis halpa, mutta laadukas mikki. Lavalier-mikrofoni eli tuttavallisemmin nappimikki ajaa tässä tilanteessa oivasti asiansa. Hyvän rintanappimikrofonin hintahaarukka on muutamasta kympistä satkuun saakka. Tökkäät vain kiinni älypuhelimeesi ja voilà, olet taas askeleen lähempänä täydellistä sisällöntuottajaa tai unelmiesi yhteisömanagerin pestiä. 

Editointipöydän ääressä

 Nyt kun tallessa on laadukasta videota ja loistokasta ääntä, ne pitäisi saatella järkevään katsottavaan ja kuunneltavaan muotoon. Tähänkään et tarvitse monen tonnin editointikonetta tai sekavia huippuohjelmia. Yleensä riittää kun avaat puhelimesi sovelluskaupan ja kirjoitat hakuun ”video editor”. Lataa kaksi parasta ja testaa, mikä toimii kohdallasi. Voi olla, että jotkut ohjelmat jättävät inhottavia vesileimoja videoon, mutta niistäkin pääsee eroon todennäköisesti muutamalla hassulla kolikolla. 

Tämän verran pääomaa tubeurasi vaatii

Älypuhelin – tätä teknologian multihuipentumaa ei lasketa tähän budjettiin mukaan, koska olet sosiaalisen median ammattilaisena hankkinut jo tämän aikoja sitten. 

Gimbaaliin ja mikkiin saa siis tuhlattua yhteensä jo lähelle tuhatlappustakin, mutta järkevästi eurot sijoittamalla saa parilla sadalla toimivan setin, jolla voit oikeasti lähteä kilpailemaan kanavatilauksista ammattilaiskehään.

Nyt tiedät, miten pääset alkuun. Seuraavaksi voitkin lähteä kuvaamaan unohtumatonta materiaalia! 

Jaa artikkeli:

Krea

Krea on Haaga-Helian mainonnan ja yritysviestinnän opiskelijoiden luova toimisto. Tarjoamme erilaisia palveluita, kuten esimerkiksi media-, markkinointi-, ja viestintäsuunnitelmia, some-kampanjoita, tapahtumia ja tutkimuksia

Luova toimisto Krean brändikäsikirja

Krea.fi-saavutettavuusseloste

Ota yhteyttä

Ratapihantie 13, 00520 Helsinki

info@krea.fi