Videomarkkinointi – 5 supervinkkiä päräyttävään somepätkään

Videomarkkinointi – 5 supervinkkiä päräyttävään somepätkään

Hei te videomarkkinoinnista kiinnostuneet media-alan edelläkävijät. Kuten tiedämme, nykyään ihmiset tykkäävät ladata someen vaikka minkälaista filminpätkää erinäisissä tarkoituksissa –  mahtavaa! Siltä varalta, että kuitenkin mahdollisesti joskus teet oikeasti duunia videomarkkinoinnin parissa, niin tarjoillaan tässä viisi vinkkiä siihen hommaan!

1. Huomioi käyttötarkoitus

Se, mihin videota on tarkoitus käyttää, ohjaa koko suunnitteluprosessia. Onpa tarkoituksesi luoda brändiä, lisätä näkyvyyttä tai opastaa asiakkaita senioripuhelimen käytössä, tärkeää on päättää ja tiedostaa tarkoitus heti suunnittelun alkuvaiheessa.

2. Tunnista kanavasi

Mikäli haluat juuri niiden oikeiden tyyppien tuijottelevan videotasi, on valittava oikea kanava. Instagram on usein hyvä valinta, jos haluat kuluttajien huomion ja yrityksille markkinoidessa  YouTube saattaa olla toimivampi. Facebook sen sijaan on semmoinen jokapaikanhöylä, eli käy molemmille. Tunne kohderyhmäsi somekäyttäytyminen. Mieti myös, onko videota tarkoitus katsella puhelinta selaillessa vai esimerkiksi läppäriltä.

instagram_puhelin_kanava_videomarkkinointi_supervinkki_some_patka_blogi_krea_fi

3. Erotu sisällöllä

Ota riskejä ja ole persoonallinen! Videon käyttötarkoitus määrää vahvasti sisältöä, mutta muista perusasiat. Huomioi markkinoimasi yrityksen arvot, visio ja tyyli. Ole ajankohtainen (eihän ketään kiinnosta se, mitä Trump twiittasi jo viime viikolla). Ja hei, ihmisiä kiinnostaa mitä mieltä muut ovat tuotteistasi ja palveluistasi, joten tuo asiakaskokemukset osaksi markkinointia.

4. Panosta laatuun

Todella tärkeää videomarkkinoinnissa on laatu, joten panosta kuvan- ja äänenlaatuun. Olisi tuskallista katsella ruudultaan kuvaa, josta ei tunnista onko kyseessä Tarja Halonen vai Ed Sheeran. Pahempi vielä on, jos äänen perusteella ei erota kumpi heistä laulaa. Jos vielä jälkityöt, kuvakulmat ja suunnittelu ovat kunnossa, pärjäät sillä jo kaksi vuotta vanhalla kameralla.

video_keskittyminen_kultakala_videomarkkinointi_supervinkki_some_patka_blogi_krea_fi

5. Tiivistä olennaiseen

Älä tee videosta liian pitkää. Sitä ei kohderyhmäsi ehdi eikä jaksa katsella. Nykyihmisen keskittymiskyky on kultakalan tasoa, joten ketään tuskin yllättää, että videoiden keskimääräinen katseluaika somessa on n. 10 sekuntia. Keskity olennaiseen ja tee heti startissa jotain kiinnostavaa!

Ja lopuksi yhteenvetona: pidä fokus siinä mitä teet. Älä haahuile tai vaivu epätoivoon, vaan luota omaan osaamiseesi. Tekemäsi video tulee jonkun mielestä olemaan aivan mahtava ja – ehkä, (toivottavasti ei) – jonkun mielestä aivan surkea, mutta älä luovuta!

Jaa artikkeli:

Krea

Krea on Haaga-Helian mainonnan ja yritysviestinnän opiskelijoiden luova toimisto. Tarjoamme erilaisia palveluita, kuten esimerkiksi media-, markkinointi-, ja viestintäsuunnitelmia, some-kampanjoita, tapahtumia ja tutkimuksia

Luova toimisto Krean brändikäsikirja

Krea.fi-saavutettavuusseloste

Ota yhteyttä

Ratapihantie 13, 00520 Helsinki

info@krea.fi