OP Design Sprint – krealaisten kolmen tunnin luovuushaaste

OP Design Sprint – krealaisten kolmen tunnin luovuushaaste

6.9.2016 joukko jännittyneitä, mutta innokkaita Krean opiskelijoita istuu OP:n valoisan pääkonttorin ala-aulassa Vallilassa. Päivän tavoite on ideoida Opiskelijan Pankki osana design-tiimiä – kolmessa tunnissa. Pääsimme luomaan oman unelmapankkimme!

Kuhinaa Valopihalla

Joukko luovan toimiston Krean opiskelijoita osallistui OP Design Sprint -tapahtumaan OP:n pääkonttorin Valopihalla kesäisenä syyskuun päivänä. OP:n design-ammattilaisten ohjauksessa me opiskelijatiimit työskentelimme avoimesti kaikkien nähtävillä, ja ohikulkijat pääsivät seuraamaan kreatiivista ideointiamme.

Mikä OP Design Sprint?

Krealaisten mentoreina koko päivän ajan häärivät OP:n Kiihdyttämön ”boys from the North” eli Jussi Juntunen, Mats Kyyrö ja Anton Jussila Oulusta. Kiihdyttämön tehtävänä on innovoida ja kehittää OP:lle uusia palveluita nopeasti ja asiakaslähtöisesti. Kiihdyttämössä käytetään Googlen kehittämää Design Sprint -innovointiprosessia.

Tehtävänanto oli seuraava: ideoikaa Opiskelijan Pankki. Mitään sen syvällisempää ohjetta ei annettu, vaan pallo oli täysin krealaisten hallussa. Jutussa oli kuitenkin pieni juju.

OP:n mentoreittemme mukaan Design Sprint kestää yleensä useamman päivän: ”Google tekee sen viidessä päivässä, me Kiihdyttämössä teemme sen neljässä päivässä – ja nyt te saatte tehdä sen kolmessa tunnissa.” Juu, ei kai siinä mitään. Välineiksi vain valkotaulu, tusseja ja post-it-lappuja ja sprintti voi alkaa.

Kello tikittää

Jako ryhmiin, tiimit vetäjineen valkotaulujen eteen ja ajastin käyntiin isolle valkokankaalle. Kolme tuntia, aika alkaa nyt! Tässä kohtaa opiskelijoiden ilmeet olivat näkemisen arvioisia – priceless.

opdesignsprintaika

Alussa hahmoteltiin ongelmia ja epäkohtia liittyen opiskelijoiden pankkiasioihin. Niistä valittiin pääongelmat ja alettiin hakea niihin parempia ratkaisuja. Ideoita lenteli taululle ja iloinen puheensorina kaikui Valopihalla, kun Haaga-Helian opiskelijat päästivät luovuutensa kukkimaan. Lopuksi ideat esiteltiin muille tiimeille, jotta saatiin kommentteja ja kehitysehdotuksia.

Onnistuneita palveluideoita OP:lle

Kolme tuntia hurahti nopeasti ja kun homma oli paketissa, menimme yhdessä design-mentoreidemme kanssa vielä kahvittelemaan ja jakamaan fiiliksiä päivästä. Kaikilla Krea-tiimeillä oli ollut todella hauskaa ja tapahtuma oli ylittänyt kaikki odotukset.

Parasta oli, kun pääsi tiimin kesken heittelemään ideoita ja kehittämään jotain täysin uutta. Jos opiskelijoilla oli aamulla ollut vähän pelonsekaiset tuntemukset, niin eipä ollut enää. Lämmin kiitos vielä OP:lle ja mahtaville mentoreillemme upeasta kokemuksesta. Näitä lisää!

Mukana kreaamassa: Eeva Joronen, Laetitia Kasongo, Katja Pitkänen, Julia Raatikainen, Nina Tulonen, Hai Le, Laura Ylä-Ajos, Henna Saarela, Miia Jalonen, Vilma Karppinen ja Chia Elo-Rauta

Jaa artikkeli:

Krea

Krea on Haaga-Helian mainonnan ja yritysviestinnän opiskelijoiden luova toimisto. Tarjoamme erilaisia palveluita, kuten esimerkiksi media-, markkinointi-, ja viestintäsuunnitelmia, some-kampanjoita, tapahtumia ja tutkimuksia

Luova toimisto Krean brändikäsikirja

Krea.fi-saavutettavuusseloste

Ota yhteyttä

Ratapihantie 13, 00520 Helsinki

info@krea.fi