Nainen Törmäyksen takana: Sirke Lohtaja-Ahonen

Nainen Törmäyksen takana: Sirke Lohtaja-Ahonen

Sirke Lohtaja-Ahonen on rautainen viestintäalan ammattilainen ja Törmäys-tapahtuman liikkeelle paneva voima. Viestintävalmentajana toimiva Sirke on ennen kaikkea intohimoinen työyhteisöviestinnän kehittäjä ja lukijalähtöisten tekstien puolestapuhuja.

Törmäys-tapahtuman tämän vuotinen teema on Innostus tuo tuloksen. Sirken oman puheenvuoron otsikkona on Optimaalinen motivaatio. Me halusimme kysyä Sirkeltä, mikä on hänen salaisuutensa innostuksen sytyttämiseen ja ylläpitämiseen. Energisestä naisesta pulppusi vastauksia tarttuvan naurun säestämänä.

”Minut saa innostumaan työssä se, kun kohtaan mielenkiintoisia ihmisiä”, Sirke kertoo. ”Meillä on myös Törmäyksessä todella kiva porukka. Ja on mukavaa tehdä työtä, jolla saadaan aikaan hyötyä ja iloa monille ihmisille.”

Sirken mielestä monotonisestakin työstä kannattaa etsiä joku yksittäinen asia, joka siinä kiinnostaa. Tästä pienestä asiasta saattaa löytää punaisen langan, joka antaa työlle merkityksen. Parasta on, kun työ on linjassa omien arvojen ja koko elämän tarkoituksen kanssa.

Innostuminen lähtee itsestä

Jokainen meistä on motivoitunut työhönsä, mutta motivaation syyt vaihtelevat. On tärkeää kuulla olevansa merkityksellinen kokonaisuuden kannalta. ”Eihän se anna työlle merkitystä, jos on vain joku pieni ratas jossain” , Sirke sanoo.

Oma innostus on tärkeää myös muita motivoidessa. Kun on itse innostunut, on helpompi saada muutkin mukaan. On tärkeää ottaa huomioon viestin vastaanottajat ja esittää asia kuulijalle tai lukijalle mieluisella tavalla.

Sirke kertoo ymmärtävänsä, miksi lama-ajalla ihmisten on vaikeaa osoittaa innostuksensa ja ylläpitää motivaatiota. ”Totta kai YT-pelko niskassa on hankalaa tehdä parhaansa ja antaa kaikkensa työpaikalla. Silti pitäisi yrittää. Me tarvitaan ehdottomasti kahta asiaa: parempaa johtamista, ja parempaa viestintää.”

Konkreettinen, yllättävä Törmäys

Mitkä asiat ovat innostuksen tappajia? Hymy valahtaa ensimmäistä kertaa kasvoilta ja Sirke vakavoituu pohtimaan aihetta. ”Innostuksen varmoja tappajia ovat pessimismi, kyynisyys, lusmuilu, valittaminen, kaikkitietävyys ja tyytyminen keskinkertaisuuteen”, hän listaa ja hymyilee sitten jälleen. ”Törmäys sen sijaan on innostava, konkreettinen ja yllättävä. Sieltä saa käytännönläheisiä vinkkejä kuinka sytyttää innostuksen työpaikalla ja ylläpitää sitä.”

Entä keneen Sirke itse haluaisi törmätä Törmäyksessä?

”Innostaviin ihmisiin tietenkin! Siellä on kiva tavata vanhoja tuttuja ja tutustua uusiin ihmisiin.” Sirke jää pohtimaan hetkeksi. ”Mutta jos yhden puhujan saisin nostaa esille, niin itse haluaisin kyllä ehdottomasti nähdä Tomi Niskakosken esityksen. Ohjelman perusteella hänen puheestaan on tulossa mielenkiintoinen ja tunnetusti hänen läsnäolonsa on todella intensiivistä.”

Kannattaa siis tulla Törmäykseen 7.4. kuuntelemaan Sirken, sekä muiden puhujien motivoivaa valmennusta paikanpäälle. Nähdään siellä!

Sirken haastatteluvideon pääset katsomaan täältä.

Jaa artikkeli:

Krea

Krea on Haaga-Helian mainonnan ja yritysviestinnän opiskelijoiden luova toimisto. Tarjoamme erilaisia palveluita, kuten esimerkiksi media-, markkinointi-, ja viestintäsuunnitelmia, some-kampanjoita, tapahtumia ja tutkimuksia

Luova toimisto Krean brändikäsikirja

Krea.fi-saavutettavuusseloste

Ota yhteyttä

Ratapihantie 13, 00520 Helsinki

info@krea.fi