Kahdeksan yllättävää asiaa, jotka opit bloggaamalla

Kahdeksan yllättävää asiaa, jotka opit bloggaamalla

Bloggaaminen on paljon muutakin kuin hauska harrastus. Moni tietää, että lukijan huomion saa vangittua hyvällä kirjoitustaidolla ja valokuvilla, mutta bloggaaminen kannattaa myös henkilökohtaisen kehittymisen vuoksi. Bloggaaminen opettaa taitoja, joista on hyötyä työelämässä ja muillakin elämän osa-alueilla. Digimarkkinointia, henkilöbrändäystä ja yrittäjämäistä asennetta peräänkuulutetaan monissa työpaikoissa, ja bloggaamalla pääset opettelemaan niitä käytännössä.

Listasimme kahdeksan asiaa, joissa kehityt bloggaamalla – ihan huomaamatta:

1. Kirkastettu henkilöbrändi auttaa työmarkkinoilla

Bloggaamalla opit erottamaan oman some-persoonasi todellisesta minästäsi. Henkilöbrändäys on helpompaa, kun osaat esittää itsestäsi vain tietyn näkökulman – älä siis kuuluta itsestäsi verkossa kaikkea. Näillä opeilla markkinoit itsesi työmarkkinoilla helpommin. Mahdolliset kolhutkaan eivät tunnu niin pahoilta, kun ymmärrät, että palaute ei kohdistu suoraan sinuun vaan profiiliin, jota itsestäsi verkossa luot.

2. Digimarkkinointia oppii kokeilemalla

Blogi tarjoaa myös mahdollisuuden suunnitella ja toteuttaa digimarkkinointia. Voit oppia paljon jo ilmaisia työkaluja hyödyntämällä. Samalla pääset seuraamaan analytiikkaa ja opit käyttämään dataa markkinoinnin kehittämisessä. Digimarkkinointiosaamisesta on hyötyä, kun haluat ohjata kävijöitä sivustolle tai enemmän ihmisiä sosiaalisen median tileillä.

3. Sosiaalisen median taidoilla sitoutetaan asiakkaita

Miten saada lukijoita yritysblogiin? Miten aktivoida yrityksen asiakkaita sosiaalisessa mediassa? Blogia pitämällä opit ymmärtämään, miten ihmiset sosiaalisessa mediassa toimivat. Kun päädyt töissä kirjoittamaan yritysblogia, sinulla on jo oman bloggaajakokemuksesi kautta ymmärrys siitä, millaiset sisällöt ihmisiä ylipäätänsä kiinnostavat.

4. Sujuva verkkoteksti tuo kävijöitä sivustolle

Bloggaamalla opit kirjoittamaan sujuvaa verkkotekstiä ja optimoimaan sisältöä hakukoneita varten. Pääset seuraamaan verkkosivuston analytiikkaa ja kehittämään blogin käyttöliittymää kävijätilastojen mukaan. Sen lisäksi, että sinusta tulee siis sosiaalisen median osaaja, onnistut mainiosti myös verkkosivustojen ylläpitäjänä.

5. Verkostoitumistaidoilla uusia mahdollisuuksia

Verkostoituminen muiden bloggaajien ja yritysten kanssa on yksi tärkeimmistä taidoista, joita bloggaajana voit saada. Toisilta bloggaajilta saatu tuki on korvaamatonta: voit saada ideoita, vinkkejä ja parannusehdotuksia, jopa uusia ystäviä. Suhteiden luominen eri yritysten kanssa voi myös avata uusia ovia, kun hyvä sana kiirii yrittäjältä toiselle ja joku toinenkin haluaa alkaa kanssasi yhteistyöhön. Verkostoitumistaidolle on käyttöä muillakin elämän osa-alueilla – ja kuka tietää, vaikka yhteistyö yritysten kanssa johtaisi jopa kiinnostavaan työtarjoukseen.

6. Sujuvat neuvottelutaidot tuovat etua

Aloittavana bloggaajana voit aluksi joutua pohtimaan sopivia palkkioita. Yhteistyöprojekteista sopiminen voi tuottaa päänvaivaa, kun palkkioiden pyytäminen ei ole tuttua eikä rohkeuttakaan vielä löydy. Harjoitus tunnetusti tekee mestarin, joten ajan kuluessa voit huomata oppineesi määrätietoiseksi neuvottelijaksi, joka tietää arvonsa.

7. Bloggaaminen kasvattaa yrittäjäksi

Blogiharrastuksesta voi kehittyä tulonlähde tai jopa ammatti. Voit saada maistiaisia yrittäjänä toimimisesta ennen sellaiseksi ryhtymistä. Kun yhteistyötä yritysten kanssa tulee tehtyä enemmän ja kuvioihin astuu raha, on yrittäjänä toimiminen jo jossakin määrin todellista. Yrittäjyys ei kuitenkaan ole itsestäänselvyys, ja bloggaajanakin se vaatii kovaa työtä ja tahtoa!

Bloggaajien keskuudessa suosittu yrittäjyyden muoto on kevytyrittäjyys. Kevytyrittäjänä voit laskuttaa yrityksiä ilman, että joudut juurikaan ajattelemaan paperitöitä.

8. Bloggaaja on noheva tiivistäjä, joka erottuu massasta

Blogeja on enemmän kuin meressä on kalaa. Ainoa keino löytää lukijoita on erottua massasta. Bloggaaminen tarjoaa mahdollisuuden rajaamiseen, tiivistämiseen ja toimivien otsikoiden muotoiluun. Tällaisesta on hyötyä, kun muotoilet vaikkapa hakemuskirjettä tai ansioluetteloasi.

Kaikki nämä kahdeksan seikkaa tekevät sinusta paitsi menestyvän bloggaajan, myös osaavan työntekijän tai oma-aloitteisen yrittäjän. Mitä siis vielä odotat – bloggaaminen kannattaa aloittaa heti!

Jaa artikkeli:

Krea

Krea on Haaga-Helian mainonnan ja yritysviestinnän opiskelijoiden luova toimisto. Tarjoamme erilaisia palveluita, kuten esimerkiksi media-, markkinointi-, ja viestintäsuunnitelmia, some-kampanjoita, tapahtumia ja tutkimuksia

Luova toimisto Krean brändikäsikirja

Krea.fi-saavutettavuusseloste

Ota yhteyttä

Ratapihantie 13, 00520 Helsinki

info@krea.fi