Luova toimisto Krea antoi suunnan tulevaisuuden unelmille

Luova toimisto Krea antoi suunnan tulevaisuuden unelmille

Liiketalouden opinnot aloittaessani minulla ei ollut hajuakaan, minkä linjan valitsisin suuntautumisopinnoilleni, saati sitten että olisin tiennyt, mitä haluan tehdä työkseni valmistuttuani. Nyt jälkeenpäin on helppo sanoa, että markkinoinnin ja viestinnän suuntautumisen valinta kohdallani oli täysin oikea, kertoo Luova toimisto Krean opiskelija Santeri Sirén.

Olin hieman ennakkoluuloinen aloittaessani opiskelun Luova toimisto Kreassa. Epäilin, oppisinko kursseilla riittävästi ja onko alalle työllistyminen mahdollista. Kursseilla olen oppinut paljon hyödyllisiä taitoja työelämää silmällä pitäen ja voin rehellisesti sanoa, että olen oppinut runsaasti myös itsestäni. Nykyään tiedän, että markkinointi ei ole ainoastaan luovien ihmisten hömppää, vaan se vaatii onnistuakseen luovuuden lisäksi paljon strategista ja kriittistä ajattelua.

Luovan alan asiakasprojektit vaativat itseohjautuvuutta

Krean työskentelytavat ja opiskelumetodit poikkeavat muista suuntautumisvaihtoehdoista uskoakseni huomattavasti. Kressa opiskelu on itseohjautuvaa ja on paljon opiskelijasta itsestä kiinni, mitä kursseilta jää käteen. Teoriapohjaisia luentoja on jonkin verran, mutta pääosin fokus on oikeiden asiakasprojektien tekemisessä.

Opettajat, tai “Krean koutsit”, eivät anna vastauksia suoraan, vaan he ovat aina valmiita sparrailemaan ja miettimään yhdessä parasta ratkaisua. Olen huomannut kyseisen metodin erittäin sopivaksi itselleni ja sen ansiosta pystyn itse ajattelemaan omaa työtäni kriittisemmin ja analyyttisemmin.

Uskalla olla luova ja innostunut

Kuten jo aiemmin mainitsin, on paljon opiskelijasta itsestä kiinni, mitä kursseilta oppii ja voiko kursseilla tehtyjä materiaaleja käyttää hyödyksi esimerkiksi työnhaussa. Itseohjautuvuuden ja ajanhallinnan lisäksi olen oppinut antamaan paljon tilaa luovuudelle, mutta oppinut myös, että strateginen suunnittelu on tärkeää. Joskus oma mahtava idea ei olekaan niin mahtava, kun alkaa pohtia tarkemmin vaikkapa kustannuksia. Olen myös huomannut, että rento ja kannustava ilmapiiri saa ihmisistä paljon enemmän irti.

Tärkeimpänä oivalluksena voin mainita innostuksen, jonka krealaisuus on poikinut. Nyt tiedän, mitä haluan tehdä tulevaisuudessa työkseni. Uskon myös siihen, että olen saanut juuri ne oikeat eväät työelämässä pärjäämiseen ja kehittymiseen. Jo opintojen aikana olen saanut käsityksen siitä, mitä se kaikkien toitottama jatkuva oppiminen ja itsensä kehittäminen tarkoittaa. Vaikka minulla on vielä muutama kurssi suorittamatta, niin harmittaa jo valmiiksi, että kohta joutuu jättämään Krean. Sitä ennen aion kuitenkin nauttia täysillä luovasta, rennosta, avoimesta ja opettavaisesta ilmapiiristä, Santeri kiteyttää.

 

Jaa artikkeli:

Krea

Krea on Haaga-Helian mainonnan ja yritysviestinnän opiskelijoiden luova toimisto. Tarjoamme erilaisia palveluita, kuten esimerkiksi media-, markkinointi-, ja viestintäsuunnitelmia, some-kampanjoita, tapahtumia ja tutkimuksia

Luova toimisto Krean brändikäsikirja

Krea.fi-saavutettavuusseloste

Ota yhteyttä

Ratapihantie 13, 00520 Helsinki

info@krea.fi