Niksiketju lisää ompeluharrastajien yhteisöllisyyttä

Niksiketju lisää ompeluharrastajien yhteisöllisyyttä

Osallistuimme tänä syksynä Krea Digitalin kurssille, jossa toteutimme sekä osin myös suunnittelimme Sysäys-webinaarin. Sen aiheena oli löytää uusia keinoja sekä mahdollisuuksia lisätä yhteisöllisyyttä työyhteisön kehittämiseksi. Tätä on uusi yhteisöllisyys, josta muodostui myös teema kurssillemme.

Punainen Lanka ohjaa projektiamme

Ideoimme kurssillamme uusia mahdollisuuksia yhteisöllisyyden lisäämiseksi työyhteisöissä. Meidän osaltamme tämä tarkoitti sitä, että saimme toimeksiantajaksemme Punaisen Langan, joka on Hakaniemen kauppahallissa sijaitseva ompelutarvikeliike. Toimeksiantona oli muokata Punaisen Langan verkkosivustoa käyttäjäystävällisemmäksi sekä liittää yhteisöllisyys osaksi sekä kivijalkamyymälää että verkkokauppaa.

Toimeksiantajamme Raija Lehtinen

Taustatutukimus tutustutti toimialaan

Halusimme auttaa pienyrittäjää, vaikka ompeluharrastus ei tiimimme keskuudessa ollut tuttu aihe. Aiheen ollessa tuntematon, taustatutkimuksen tekeminen oli entistäkin tärkeämpää työn aloittamiseksi. Tutustuimme erilaisiin blogisivustoihin, sosiaalisen median ryhmiin sekä alan verkkosivustoihin, jotta meillä oli parempi käsitys käsityöalasta.

Toimeksiantajamme oli hyvin kiinnostunut, miten hän voisi hyödyntää uusia digitaalisia mahdollisuuksia yrityksessään. Hän halusi olla mukana vaikuttamassa ideointiimme ja oli koko projektin ajan paljon yhteydessä kanssamme. Tehtävänantomme oli suunnitella jokin digitaalinen innovaatio, joka lisäisi yhteisöllisyyttä tiettyjen tahojen välillä. Suunnittelimme Niksiketju Facebook-ryhmän, joka tuo ompelunharrastajat yhteen saman katon alle paikasta ja ajasta riippumatta.

Timanttinen yhteishenki loi tiimin

Tiimimme koostui neljästä krealaisesta sekä kahdesta tikolaisesta opiskelijasta. Krealaisten pääpointtina oli keskittyä itse Sysäys-webinaarin suunnittelemiseen, mutta myös luomaan brändi Niksiketju Facebook-ryhmälle. Tikolaiset taas keskittyivät kehittämään Punaisen Langan verkkokauppaa toimivammaksi sekä asiakasystävällisemmäksi. Yhteisvoimin saimme ideoitua Facebook-ryhmän, joka luo yhteisöllisyyttä ompeluharrastajille. Avullamme toimeksiantajamme sai myös toimivamman verkkokaupan.

Yhteisöllisyys käsityöharrastuksessa

Huomasimme, että ompelu- ja käsityöharrastajien keskuudessa yhteisölliset ryhmät ovat melko rajattuja sisällöiltään sekä osallistujiltaan. Ideoimme Niksiketju-ryhmän, joka on suunnattu sekä kokeneille että aloitteleville ompelun harrastajille. Ryhmän jäsenet voivat jakaa luovia ideoitaan sekä ratkaista mahdollisia ompeluun liittyviä pulmiaan. Ryhmässä yhteishengen luominen on tärkeässä roolissa. Punainen Lanka voi tarjota erilaisia yksittäisiä tuotteita tai tuotepaketteja helpottamaan ompelijoiden arkea. Niksiketjun Facebook-ryhmässä voidaan postata vaikkapa tuotekuvia yksittäisistä tuotteista tai tarvikepaketeista. Lisäksi on mahdollista linkittää kyseinen tuote- tai tarvikepaketti Punaisen Langan verkkokauppaan.

Kehitysideamme on otettu käyttöön

Toimeksiantajamme on ottanut hyvin käyttöön kehitysehdotuksiamme. Verkkosivujen muokkaukset, kuten tuotekategoriat ovat tulleet jo esille verkkokauppaan. Tuotepakettien esittelyt ovat tulleet näkyviin Facebookiin. Olemme tyytyväisiä, että olemme olleet mukana projektissa ja pystyneet lisäämään yhteisöllisyyttä käsitöitä harrastavien keskuudessa. Kuinka te voisitte lisätä yhteisöllisyyttä harrastusryhmissänne?

Jaa artikkeli:

Krea

Krea on Haaga-Helian mainonnan ja yritysviestinnän opiskelijoiden luova toimisto. Tarjoamme erilaisia palveluita, kuten esimerkiksi media-, markkinointi-, ja viestintäsuunnitelmia, some-kampanjoita, tapahtumia ja tutkimuksia

Luova toimisto Krean brändikäsikirja

Krea.fi-saavutettavuusseloste

Ota yhteyttä

Ratapihantie 13, 00520 Helsinki

info@krea.fi