Life Coachin luovuusvinkit

Life Coachin luovuusvinkit

Ovatko luovat hetket harvassa kuin Suomen kesän hellepäivät? Jo pienilläkin muutoksilla voit vapauttaa luovuutesi! Krean kesäyhteisömanagerit pääsivät haastattelemaan Life Coachina toimivaa Ida Lehtosta, joka paljastaa, miten luovuutta voi herätellä.

Mikä ihmeen Life Coach?

Life Coaching on ratkaisukeskeistä valmennusta, jonka tavoite on auttaa ihmistä rakentamaan oma henkilökohtainen toimintasuunnitelma jonkin tavoitteen saavuttamiseksi. Tavoitteita voivat olla isojen haaveiden toteuttaminen, ristiriitaisesta tilanteesta poispääsy tai vaikkapa työelämässä menestyminen.

Life Coaching sopii ihmisille, jotka kaipaavat muutosta elämään. Missään vaiheessa Life Coach ei kuitenkaan neuvo tai opasta tekemään asioita, vaan esittää avoimia kysymyksiä ja teettää erilaisia tehtäviä, joiden avulla ihminen löytää vastaukset itse.

Sinä itse päätät ajan ja paikan Life Coaching -tapaamiselle.


Jokainen meistä on luova

Myös luovuutta voi houkutella esiin harjoittelemalla ja kysymällä itseltään oikeita kysymyksiä.

Jokainen määrittelee luovuuden itse, mutta Lehtoselle se on jotain, jonka avulla pääsee toteuttamaan itseään vapaasti. Luovuus on ratkaisukykyä ja mielikuvitusta. Silloin kun luovuudesta seuraa onnistumisen tunteita, voi sanoa, että luovuus on myös yksi onnellisuuden avaintekijöistä.

Lehtonen on sitä mieltä, että jokainen meistä on luova ihminen. Tärkeintä luovuuden herättämisessä on oman tien löytäminen. Kaikki me olemme yksilöitä, emmekä aina tiedosta asioita, missä olemme tai voisimme olla luovia.

Kolme vinkkiä luovuuden herättelyyn

1. Mieti jokin asia, jossa olet onnistunut: vaikka kakun leipominen tai taulun maalaaminen. Mieti, minkälaisilla prosesseilla pääsit alkupisteestä loppupisteeseen. Siinä on luovuutesi kaava.

2. Jos sinulla on jokin tavoite tai haave, listaa asioita, jotka sinun pitää tehdä päästäksesi tavoitteeseesi.

3. Luovuutta herättäviä asioita ovat esimerkiksi liikkuminen, meditointi, piirtäminen, kirjoittaminen tai pilvilinnojen rakentelu. Löydä oma laukaiseva tekijäsi.

Kaikkein tärkeintä luovuuden herättämisessä on, että opit kuuntelemaan itseäsi. Ihminen pystyy saavuttamaan mitä vain, niin myös sinä!

Jaa artikkeli:

Krea

Krea on Haaga-Helian mainonnan ja yritysviestinnän opiskelijoiden luova toimisto. Tarjoamme erilaisia palveluita, kuten esimerkiksi media-, markkinointi-, ja viestintäsuunnitelmia, some-kampanjoita, tapahtumia ja tutkimuksia

Luova toimisto Krean brändikäsikirja

Krea.fi-saavutettavuusseloste

Ota yhteyttä

Ratapihantie 13, 00520 Helsinki

info@krea.fi