Krea Spring School – Kurkistus kulisseihin

Krea Spring School – Kurkistus kulisseihin

Krean yhteisömanagerit saivat toimeksiantona toteuttaa promootiovideon Krean kv-viikolle, Krea Spring Schoolille. Olimme innoissamme päästessämme työskentelemään kansainvälisessä ympäristössä meille mielekkään projektin parissa.

Videoiden tuotantoprosessi on hyvin monivaiheinen, ja se pitää sisällään useita eri osa-alueita. Jokainen vaihe on otettava huomioon onnistuneen lopputuloksen saavuttamiseksi. Kuten muissakin suunnitteluprosesseissa, kaikki lähtee liikkeelle ideasta. On tärkeää tiedostaa, kenelle videota tehdään, minkälainen viesti sillä halutaan saada aikaiseksi ja millä tavalla se tuodaan ilmi.

Ideasta käsikirjoitukseen

Krea Spring School tuo joka vuosi opiskelijoita useista eri maista viikoksi yhteen Haaga-Heliaan oppimaan ja pitämään hauskaa erilaisten workshoppien, retkien ja projektien muodossa. Videon täytyi sisältää Krean vaatimusten mukaisesti luovuutta, tarinankerrontaa, visuaalista kommunikaatiota, asiakaskokemusta sekä kulttuurien välistä yhteistyötä. Aikamoinen haaste! Loimme yhdessä ostajapersoonan, hollantilaisen opiskelijan, jonka pohjalta lähdimme suunnittelemaan tulevaa videota. Heittelimme ideoita toisillemme niitä jatkuvasti jalostaen. Halusimme keskittyä videossa erityisesti visuaaliseen ilmeeseen ja viestiä sen avulla yleisölle, miksi Krea Spring Schooliin kannattaa osallistua.

Idea videolle oli syntynyt, joten seuraavana oli vuorossa synopsis. Siinä tiivistetään hyvin yksinkertaiseen muotoon ajatukset videosta, mikä helpottaa hahmottamaan tarinan kulkua. Jouduimme tekemään synopsiksesta muutaman eri version ennen kuin ohjaajamme hyväksyivät sen. Sen pohjalta lähdimme rakentamaan käsikirjoitusta.

Käsikirjoitus antaa videolle rungon, ja siihen eritellään myös tarkemmin eri kohtaukset. Käsikirjoittaminen on videon teossa erityisen tärkeää, koska se antaa pohjan kuvauksille. Mitä tarkempi käsikirjoitus, sitä sujuvammin kuvaukset etenevät. Erittelimme tarkasti kohtausten kestot, kuvakulmat, tapahtumat sekä käytettävän äänimaailman ja efektit. Laadimme myös tarkemman aikataulun kuvauksille. Lopullinen kokonaisuus ei syntynyt päivässä, vaan se vaati useita yhteisiä työskentelyiltoja, jotta haluttuun tulokseen päästiin.

Krea Spring School starttaa ja kamera käy

Krea Spring School alkoi toukokuun toisella viikolla, ja kaiken taustatyön jälkeen olimme käsikirjoituksen ja kameroiden kanssa valmiita kuvauksiin. Haaga-Heliassa tunnelma oli kansainvälinen, kun Suomesta, Saksasta, Hollannista, Belgiasta ja Unkarista saapuneet 40 opiskelijaa ohjaajineen olivat saapuneet paikalle.

Spring Schoolin ohjelma piti sisällään erilaisia luentoja, tiimityöskentelyä, yhteistä illanviettoa, mainostoimistovierailun ja tutustumista Helsinkiin. Näiden lisäksi opiskelijat saivat toimeksiantona Pizzeria Via Tribunalilta toteuttaa heille videon asiakaskokemuksesta.

Kuvaukset etenivät vauhdilla, ja kuvasimme joka päivä viikon ajan. Materiaalia kertyi tiimityöskentelystä ja mielenkiintoisista luennoista koululla. Pääsimme opiskelijoiden mukaan myös erilaisiin aktiviteetteihin. Kuvasimme muun muassa heidän matkaansa Suomenlinnaan sekä yhteistä illallista Pizzeria Via Tribunalissa. Taltioimme kameralle myös tunnelmakuvaa Helsingin nähtävyyksistä sekä ympäristöstä. Mieleenpainuvimpana kuvauspaikkana toimi TBWA\Helsingin näyttävä mainostoimisto, johon opiskelijat pääsivät tutustumaan.

Kuvaukset sujuivat suunnitellusti hyvän pohjatyön ansiosta. Onnistuneen lopputuloksen avaimena oli tarkkaan mietityt kuvakulmat ja aikataulutus. Pääkuvaajamme hoitikin työnsä varmoin ottein ja auttoi samalla meitä muita kameran käsittelyssä sekä oikeiden kuvakulmien löytämisessä. Keli oli koko kuvausviikon erinomainen, mikä oli loistava asia niin meille, kuin koko Spring Schoolillekin.

Video kasaan editointihuoneessa

Seuraavalla viikolla marssimme kuvaamamme materiaalin kanssa Haaga-Heliaan editoimaan. Lyhyesti ilmaistuna videoeditointi on otosten järjestelemistä esityskelpoiseen muotoon. Jokainen ryhmästämme pääsi antamaan oman panoksensa editointiin. Tarkastelimme käsikirjoitustamme ja valitsimme sen pohjalta kuvaamamme materiaalin seasta näyttävimmät ja sopivimmat otokset. Huomasimme editointivaiheessa, että materiaalia on hyvä olla mahdollisimman paljon, sillä se antaa huomattavan pelivaran erilaisten variaatioiden kokeilulle. Löysimme lopulta mielestämme visuaalisesti näyttävimmän kokonaisuuden ja lisäsimme vielä äänimaailman ja efektit paikoilleen. Käytimme videossa paljon hidastettua kuvaa, joten halusimme äänimaailman olevan harmoninen, jotta se mukautuisi sujuvasti videon yleiseen ilmeeseen. Äänimaailman rooli videossa on todella tärkeä, ja se vahvistaa katselukokemusta. Editointiin oli varattu viisi päivää, joten se loi oman haasteensa. Editointivaihe vaatii paljon tarkkuutta ja kärsivällisyyttä ja viikko sen parissa kuluikin todella nopeasti.

Promootiovideo valmis

Kova rutistus oli takanamme, ja oli erittäin hienoa nähdä lopullinen versio videosta edessämme. Siitä tuli juuri sellainen kuin olimme suunnitelleet; visuaalisesti näyttävä ja eheä kokonaisuus, joka mielestämme innostaa katsojan osallistumaan Krea Spring Schoolin. Opimme ryhmänä paljon uutta videonteosta ja pääsimme lähietäisyydeltä näkemään, kuinka monta eri työvaihetta se sisältää.

Krea Spring School järjestetään taas ensi keväänä 25.-29.5.2020. Käy katsomassa promootiovideo tästä linkistä.

 

Jaa artikkeli:

Krea

Krea on Haaga-Helian mainonnan ja yritysviestinnän opiskelijoiden luova toimisto. Tarjoamme erilaisia palveluita, kuten esimerkiksi media-, markkinointi-, ja viestintäsuunnitelmia, some-kampanjoita, tapahtumia ja tutkimuksia

Luova toimisto Krean brändikäsikirja

Krea.fi-saavutettavuusseloste

Ota yhteyttä

Ratapihantie 13, 00520 Helsinki

info@krea.fi