12 tarinaa kirjoittamisesta – mikä on sinun tarinasi?

12 tarinaa kirjoittamisesta – mikä on sinun tarinasi?

Jos joku mainitsee kirjoittavansa työkseen, tulee kuulijalle automaattisesti mieleen, että hän on joko toimittaja tai kirjailija. Kuitenkin moni muukin tuottaa tekstiä työkseen: tubettaja, kansanedustaja, humoristi tai muusikkokin.

Ronja Salmi ja Mikko Toiviainen päättivät käydä tusinan verran keskusteluja kirjoittamisen ammattilaisten kanssa. He valitsivat haastateltavikseen ihmisiä eri aloilta.  Yhdistävä tekijä oli se, että haastateltavat osaavat ilmaista sanottavansa mielenkiintoisesti.

Inspiraatiota etsimässä

Teoksessa 12 tarinaa kirjoittamisesta (WSOY, 2017) omaa tarinaansa avaavat muiden muassa teatteriohjaaja ja näytelmäkirjailija Milja Sarkola, journalisti Reetta Räty, räppäri ja runoilija Paperi-T ja bloggaaja Eeva Kolu. Kirja on monipuolinen kattaus erilaisia kirjoittamisen lajeja, tyylejä ja julkaisumuotoja.

Meille krealaisille, tuleville kirjoittajille, opus tarjoaa tervetullutta vertaistukea. On huojentavaa havaita, että muutkin painivat joskus kirjoittajan blokin tai suoranaisen häpeän kanssa. Usko omaan tekemiseen lakkaa hetkellisesti, kunnes inspiraatio taas nostaa päätään.

Usko itseensä kirjoittamisen taustalla

Monelle tarinoiden tuottaminen on tapa jäsennellä maailmaa. Se on elämäntyyli, ammatin ohella. Kaikissa kirjan tarinoissa toistuu yksi viisaus: Kirjoittamalla tehdään kirjoittajia.

Taiteilija Henri Pulkkisen mielestä kulttuurialalla on kahdenlaisia ihmisiä: ”On niitä, jotka haluavat olla jotakin ja niitä, jotka haluavat tehdä jotakin.” Kaikkia tekijöiksi haluavia kirja ravistelee ja rohkaisee uskomaan itseensä. Itseensä uskominen onkin kirjan mukaan tärkeää ihan kaikessa tekemisessä.

Voimme suositella kirjaa riemumielin kaikille, jotka ovat joskus kirjoittaneet, aikovat joskus kirjoittaa tai ovat kiinnostuneet kirjoittamisesta, ilmiöistä, tekijöistä tai tarinoista.

Jaa artikkeli:

Krea

Krea on Haaga-Helian mainonnan ja yritysviestinnän opiskelijoiden luova toimisto. Tarjoamme erilaisia palveluita, kuten esimerkiksi media-, markkinointi-, ja viestintäsuunnitelmia, some-kampanjoita, tapahtumia ja tutkimuksia

Luova toimisto Krean brändikäsikirja

Krea.fi-saavutettavuusseloste

Ota yhteyttä

Ratapihantie 13, 00520 Helsinki

info@krea.fi