Kesäyhteisömanagerien rimakauhua ja luovaa intoa

Kesäyhteisömanagerien rimakauhua ja luovaa intoa

Kesäopintona oli tarjolla Opi yhteisömanageriksi. Mikä ihmeen yhteisömanageri? Kiinnostava nimike ja työnkuva. Ja kuinkas sitten kävikään?

Krean yhteisömanagerikurssilaisina pääsimme testaamaan taitojamme sisällöntuottajina kesän yli.  Alussa analysoimme yleisöjä ja kanavia. Piti miettiä, mitä Krean strategisia viestejä pitäisi tuoda esiin ja kuinka luomme yhteisön kanavien seuraajille jotain mielenkiintoista ja vangitsevaa. Teimme haastatteluja, tuotimme tekstiä, kuvasimme ja editoimme. Ja Krean käyttöön tulevan uuden luovan tilan remonttiakin saimme seurata.

Tehtävänä luovuus

Intoa riitti, koska uutta sai luoda ilman rajoitteita. Toisaalta tunsimme myös epävarmuutta, kun työ oli toteutusvaiheessa. Onko video editoitu parhaalla mahdollisella tavalla, onko twiitti kirjoitettu kiinnostavasti? Saimme luoda, mutta toisaalta myös jouduimme luomaan.

Aikataulu asetti oman rajoitteensa luovuuden purskahduksille, ja joskus hyvät ideat antoivat odottaa itseään piinaavan kauan. Ensimmäinen idea hioutui paremmaksi, kun ajatteluun käytti aikaa ja löysi erilaisia lähestymistapoja. Tuli entistä vahvemmin selväksi, että luovassa työssä tarvitaan luovaa ongelmanratkaisukykyä. Ideat eivät pudonneetkaan syliin kirkkaalta taivaalta, kun niitä tarvitsi.

Luova työmme tuotti tulosta: esimerkiksi artikkeleita Krean blogiin syntyi manageritiimeiltä kesän aikana kaikki ennakkoon suunnitellut kahdeksan.

Yhteisömanagerit johtivat itseään

Opastimme ja viihdytimme Krean yhteisöä kesällä kolmen opiskelijatiimin voimin: Team Puuha-Petet, Team Icebreakers ja Team Hats muodostettiin yhteisömanagereiden valmennusjakson aikana toukokuussa.

Oma tiimi avusti työssä neuvomalla ongelmatilanteessa ja antamalla mielipiteensä kaikkien tuotoksiin. Saimme palautetta ja kehittämisehdotuksia materiaaleihin myös toisilta tiimeiltä ja valmentajilta netin välityksellä. Ideat kehittyivät ja kasvoivat uusiin suuntiin, kun luovat päät lyötiin yhteen. Viime kädessä valta ja vastuu julkaisuista oli kuitenkin omissa käsissä.

Luova sometoimisto

Yhteisömanagerikurssin käytännön toteutus eli sisällöntuotanto Krean kanaviin kesän yli mahdollisti kesänvieton ja työnteon melko saumattoman yhdistämisen, eikä kurssi tuntunut ikävältä puurtamiselta. Olihan itse aihe kiinnostava ja innostava!

Kesätoimiston saattoi pistää pystyyn missä tahansa, kun kännykkä kulki aina mukana. Muun muassa erilaiset kuvankäsittely- ja videoeditointiapit tulivat tutummiksi kesän aikana. Kurssin suurin haaste ja samalla innostuksen aihe oli sisällön luominen tyhjästä. Tunne oli palkitseva, kun saimme nähdä itse kehittämämme ideat valmiina ja julkaistuna. Osasimmehan me!

Fiilikset ovat haikeat kurssin lähestyessä loppuaan, tämä oli parhaita kursseja ikinä. Kiitos Krealle opastuksesta ja vapaista käsistä luovuudessa!

Jaa artikkeli:

Krea

Krea on Haaga-Helian mainonnan ja yritysviestinnän opiskelijoiden luova toimisto. Tarjoamme erilaisia palveluita, kuten esimerkiksi media-, markkinointi-, ja viestintäsuunnitelmia, some-kampanjoita, tapahtumia ja tutkimuksia

Luova toimisto Krean brändikäsikirja

Krea.fi-saavutettavuusseloste

Ota yhteyttä

Ratapihantie 13, 00520 Helsinki

info@krea.fi