Satu Kreasta

Satu Kreasta

Olipa kerran isossa kaupungissa hieno koulu. Koulu oli hyvin arvostettu ja se tarjosi laadukasta opetusta kaiken maailman kansalaisille. Koulu oli tullut tunnetuksi hyvästä opetuksesta ja etenkin sen mainonnan ja yritysviestinnän opetus oli maansa parasta kaikista kouluista. Kaikki innokkaat kouluun hakijat eivät kuitenkaan päässeet kouluun opiskelemaan koska sinne oli vaativa pääsykoe. Toki moni onnekas kouluun pääsikin ja heistä tuli alan parhaimmistoa mainonnan ja yritysviestinnän alalla.

Koulussa perusopintojen ja ammattiopintojen jälkeen alkoi suuntautumisopinnot, joissa opiskelijat pääsivät kunnon töihin opettajien ohjauksella. Oli mitä mielenkiintoisempia toimeksiantoja ja tehtäviä, pieniä ja isoja. Oli tutkimuksia ja ideointia mitä erilaisten yritysten ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Opiskelijat nauttivat täysin rinnoin näistä opinnoista missä nyt kunnolla oppi mainonnan ja viestinnänalan salat.

Kuitenkin opettajista aina tuntui, että jotain puuttui. Joku ei loksahtanutkaan ihan juuri oikein. Jokin oli jotenkin, ihan vain vähän, hassusti mutta kukaan ei tahtonut keksiä mikä se oikein oli?

Tuli vuosi 2015. Silloin joku sen keksi. Eihän työtä voi oikeastaan tehdä, jos ei ole työpaikkaa. Niinpä opettajat päättivät, että työpaikka pitää nyt tehdä. Ja niin syksyn 2015 ASO-opiskelijoille annettiin suuri tehtävä: luoda Haaga-Helian oma luova toimisto.

Tehtävää oli paljon: piti keksiä nimi, slogan, tehdä internet-sivut, suunnitella visuaalinen ilme, päättää sosiaaliset kanavat, aloittaa blogi, tehdä videoita ja mitä vain voikin uuden toimiston perustamisessa tehdä. Opiskelijat olivat innoissaan. Nyt sai tehdä ihan oman toimiston – oman näköisen ja tuntuisen. Nyt opettajatkin eivät olleet enää opettajia vaan heistä tuli valmentajia.

Syksy meni nopeaan. Opiskelijat pähkäilivät, suunnittelivat, kirjoittivat, keksivät, piirsivät, rakensivat, valokuvasivat, videoivat, hulluttelivat, väsyivätkin välillä, mutta onneksi he osasivat auttaa valmentajien avulla toinen toistaan. Työtä oli paljon, mutta onneksi se oli mielekästä tehdä ja sitä tehtiin yhdessä.

Niinpä tuli vihdoin joulukuu. Työ alkoi olla viimeisiä silauksia vaille valmis. Oli nimi, oli slogan, oli logo, oli visuaalinen ilme, oli kotisivut ojennuksessa ja blogiakin oli jo kirjoitettu. Opiskelijat olivat ahertaneet koko pitkän ja pimeän syksyn ja luoneet tuon… sen.. mikä se nyt oikeastaan olikaan? Siitä ei ollutkaan syntynyt mikä tahansa toimisto tai työpaikka. Olihan sitä ollut luomassa parvi opiskelijoita, jotka olivatkin luoneet komean aallon ja tuoneet sen nyt rantaan. Siinä se nyt oli. Ihan kuin se olisi sykkinyt jokaisen opiskelijan sydämen mukaan. Mukautuen ympärillä olevaan ympäristöönsä muuttuen välillä aaltoliikkeeksi. Se loi ympärilleen jännitystä, kiinnostusta ja innostusta. Opiskelijat kuin valmentajatkin olivat innoissaan tästä upeasta luomuksesta, jota nyt sitten saivat jatkaa ja kehittää seuraavat ASO-opiskelijat ja sen seuraavat.

Niin jatkui opetus Haaga-Helian omassa, opiskelijoiden luomassa, luovassa toimistossa nimeltään KREA.

Sen pituinen se.

Jaa artikkeli:

Krea

Krea on Haaga-Helian mainonnan ja yritysviestinnän opiskelijoiden luova toimisto. Tarjoamme erilaisia palveluita, kuten esimerkiksi media-, markkinointi-, ja viestintäsuunnitelmia, some-kampanjoita, tapahtumia ja tutkimuksia

Luova toimisto Krean brändikäsikirja

Krea.fi-saavutettavuusseloste

Ota yhteyttä

Ratapihantie 13, 00520 Helsinki

info@krea.fi