Luovuus on rentoutta

Luovuus on rentoutta

 

Zaki Azedani valmistui Haaga-Heliasta 2013 ja työllistyi mediatoimistoon, jossa oli työharjoittelussa. Vuonna 2015 hän otti rohkean askeleen yrittäjäksi. Nyt Zaki pyörittää some-markkinointiin ja kouluttamiseen keskittyvää Zakisome-yritystä ja luo uutta joka päivä.

Luovuus on tärkeää elämässä

Zakille luovuus on tuttu asia ja hän jutustelee siitä rennosti. Zakin mukaan luovuus on uuden tuottamista ja tekemistä vanhojen kokemuksien ja vaikutteiden pohjalta. ”Mitä avoimempi on uusille asioille, sitä luovempi ihminen on”, pohtii Zaki.

Luovuutta voi ja myös pitää Zakin mukaan kehittää, aivan kuten muitakin ominaisuuksia. Liiallista itsekritiikkiä on hyvä välttää, koska se rajoittaa luovuutta.

Zaki itse kokee olleensa luova persoona jo pienestä pitäen, joten mainonnan ja yritysviestinnän opiskelu Haaga-Heliassa oli hänelle luonnollinen vaihtoehto. Nuorempana Zaki on muun muassa tehnyt omia videopelejä, nettisivuja ja kehitellyt jopa omia lautapelejä.

Omaa yritystä luotsatessaan Zaki kokee, että luovuus on läsnä aina ja kaikessa. Jokainen Facebook-päivitys ja sähköpostiviesti tuo esiin hänen luovuuttaan. Samoin luovuus näkyy arkielämässä esimerkiksi pukeutumisessa ja oman kodin sisustuksessa.

Miten luovuutta voi kehittää?

Kun liiallinen itsekritiikki rajoittaa luovuutta, kannattaa Zakin mukaan tuottaa iso määrä huonoja ideoita: “Kirjoitat tunnin tai ihan vain viisi minuuttia ilman mitään itsekritiikkiä ja katsot, mitä tulee. Ei kannata miettiä, julkaiseeko sitä tekstiä. Käytät vaan sen ajan ja kirjoitat. Et ota mitään paineita.”

Huonojen ideoiden tuottamista Zaki vertaa alkulämmittelyyn urheilussa: ”Viiden minuutin alkulenkin aikana endorfiini auttaa pääsemään alkukankeudesta. Samalla tavalla kritiikitön flow auttaa kirjoittajaa alkuun.”

Zaki kokee myös liikunnan auttavan ideoiden luomisessa. Hän käy usein lauantaisin luonnossa kävelyllä ja ideoimassa. Kotiin palatessa ideoita on niin paljon, että ne pitää kirjoittaa ylös. ”Jotkut niistä käytän ja jotkut hylkään, jotkut jäävät muistiinpanoihin ikuisiksi ajoiksi enkä edes muista enää palata niihin.”

Zakin luovia seikkailuja some-yrittäjänä voi parhaiten seurata Instagramissa ja Snapchatissa

Jaa artikkeli:

Krea

Krea on Haaga-Helian mainonnan ja yritysviestinnän opiskelijoiden luova toimisto. Tarjoamme erilaisia palveluita, kuten esimerkiksi media-, markkinointi-, ja viestintäsuunnitelmia, some-kampanjoita, tapahtumia ja tutkimuksia

Luova toimisto Krean brändikäsikirja

Krea.fi-saavutettavuusseloste

Ota yhteyttä

Ratapihantie 13, 00520 Helsinki

info@krea.fi