Sisällöntuottaja Panu voi hyvin työssään Talent Basella

Sisällöntuottaja Panu voi hyvin työssään Talent Basella

Krean alumni Panu Lempiäinen ei vähän aikaa sitten edes tiennyt voivansa tehdä asioita, joita hän nyt tekee ja joita hän rakastaa. Panu työskentelee konsulttiyritys Talent Basella markkinointiviestinnän asiantuntijana. Hän viihtyy roolissaan sisällöntuottajana, blogin koordinaattorina ja markkinoinnin yhteistyökumppaneiden yhteyshenkilönä.

Sisällöntuottaja polkuaan etsimässä

Panu työskenteli alun perin perinteisessä mediassa ja kustannusmaailmassa. Hänen uransa oli nousukiidossa, kun hän helmikuussa 2010 lähti vaihtoon Puolaan. Miksi hän lähti vaihtoon, kun Suomessa olisi samaan aikaan voinut aueta upeita uramahdollisuuksia? ”Kannattaa tehdä asioita, jotka tuntuvat vaistonvaraisesti oikealta”, Panu toteaa.

Puola kannatti. Panu aloitti Panun matkat -matkablogin, joka oli hänen porttinsa viestintään ja markkinointiin. Blogin kautta Panu sai kokemusta monikanavaisesta sisällöntuotannosta, kuvaamisesta, kumppanuuksista ja verkostoista.

Blogatessaan Panu haki Haaga-Heliaan opiskelemaan liiketaloutta ja erikoistui lopulta mainontaan ja yritysviestintään. Ennen Haaga-Heliasta valmistumista hän oli jo valmistunut filosofian maisteriksi kotimaisesta kirjallisuudesta.

Panun mukaan oma polku kannattaa etsiä, vaikka joutuisikin kokeilemaan monia juttuja. Lopulta kaikki valinnat, jotka Panu on tehnyt, ovat tukeneet hänen tavoitteitaan.

vinkit

Hyvä työyhteisö kannustaa jaksamaan

Harva haluaa tehdä työtä täysin yksin. Vaikka digitaalisia palveluja muotoilevalla Talent Basella työskennellään paljon asiakkailla ja etänä, kerran kuukaudessa kaikki 65 työntekijää tulevat töihin toimistolle Espooseen yhteisenä Face to Face -päivänä. Päivän aikana järjestetään tiimihenkeä nostattavaa ja ammatillista kehittymistä tukevaa ohjelmaa sekä muun muassa perinteeksi muodostunut ruokabuffet, johon tarjoilut tilataan ravintoloista.

Talent Basella ei myöskään ole näkyvää hierarkiaa. Siellä työskennellään yhteisissä tiloissa ja työntekijät ovat tasa-arvoisessa asemassa. Perinteisten työpisteiden lisäksi varusteluun kuuluvat esimerkiksi keittiön ja työtilan yhdistävä Work Café, hierontatuoli, puolapuut ja pöytäjalkapallo. Yksi Talent Basen periaatteista on auttaa toinen toisiaan ja jokaisella on myös oma tutor.

Panu on saanut Talent Basella paljon vastuuta, vaikka hän on työskennellyt tehtävässään vasta vuoden. Panu arvostaa työpaikkansa vakautta ja tuntee löytäneensä mielekkään työn, jossa hänen ei kuitenkaan tarvitse jämähtää paikoilleen. ”Henkilökohtaisen koulutusbudjetin ansiosta voin kehittää itseäni ja monipuoliset työtehtävät tarjoavat minulle jatkuvasti uusia haasteita”, kertoo Panu.

Edelläkävijäyritykset priorisoivat työntekijöiden hyvinvoinnin. Työstä täytyy saada myös positiivista palautetta. Talent Basella on otettu työkaverin kehuminen tosissaan, sillä heillä on jopa oma kampanja aiheeseen liittyen. Talent Basen 10-vuotisjuhlan kunniaksi järjestetyn kampanjan tarkoituksena on tarjota jokaiselle konkreettinen tapa kiittää digiammattilaisia heidän työstään ja levittää tietoa onnistuneista digihankkeista.

”Ilmianna onnistunut digiteko, loistava tiimi tai huipputekijä, joka ansaitsee työstään diplomin. Kiitä ja kehu. Me toimitamme diplomin kiitokseksi puolestasi”, lukee Talent Basen Diplomaatti- eli diplomiautomaatti-kampanjasivulla.

rentoutuminen

Vapaa-aikaa ja rentoutumista ei saa unohtaa

Panulla riittää tekemistä myös kotona. Perheenlisäystä on tullut kahden lapsen verran. Työhyvinvointiin vaikuttaa myös vapaa-aika: rentoutuminen ja terveelliset elämäntavat. Panu painottaa nukkumisen ja oman ajan tärkeyttä. Myös liikunta ja ulkoilu auttavat jaksamaan. Unen ja oman ajan merkityksen Panu on huomannut erityisesti lasten synnyttyä.

Työn ja vapaa-ajan tasapainoon voi vaikuttaa itse kaikista eniten. Panu kehottaa etsimään itselleen sopivia rentoutumiskeinoja: ”Ulkoile ja urheile, äläkä unohda itseäsi kiireen keskellä.”

Panun haastattelu inspiroi meitä krealaisia ideoimaan kolme vinkkiä siihen, miten voit itse parantaa työhyvinvointia.

  1. Tuntuuko, että työpaikallasi ei kehuta tarpeeksi? Aloita kehuminen itse.
  2. Pelkäätkö, että jäät työpaikalla yksin? Ehdota yhteisöllistä tekemistä työkavereille. Yhteisöllisyys voi alkaa pienestä: lounashetki tai karkkibuffet.
  3. Viekö työ liikaa aikaa eikä vapaa-ajalla voi rentoutua? Suunnittele aikataulut hyvin ja ota pieni hetki joka päivästä rentoutumiseen.

kiitoskortti

Jaa artikkeli:

Krea

Krea on Haaga-Helian mainonnan ja yritysviestinnän opiskelijoiden luova toimisto. Tarjoamme erilaisia palveluita, kuten esimerkiksi media-, markkinointi-, ja viestintäsuunnitelmia, some-kampanjoita, tapahtumia ja tutkimuksia

Luova toimisto Krean brändikäsikirja

Krea.fi-saavutettavuusseloste

Ota yhteyttä

Ratapihantie 13, 00520 Helsinki

info@krea.fi