Luova luottaa intuitioon

Luova luottaa intuitioon

”Älä tee niin kuin minä teen, sillä se ei välttämättä johda hyvään lopputulokseen.” Anssi Halkola on 29-vuotias Copywriter dynamo&son-mainostoimistossa.

Copywriter Anssi Halkolan mielestä maneerit ja kaavat joutavat romukoppaan. Luovalla alalla olennaisinta on olla oma itsensä ja toimia oman intuition pohjalta. Mitään hävittävää ei ole, vaan omat näkemykset ja mielipiteet saa ja kannattaa tuoda esiin!

Luova ala oli vahvuuksien summa

Anssi on kotoisin Kymenlaaksosta, jossa paperiteollisuus kukoisti 90-luvulla ja lapset tiesivät jo ala-asteella, että heistä tulee paperimiehiä. Anssilla ei ollut selkeitä tulevaisuuden suunnitelmia. Lukion jälkeen kiinnosti psykologia, äidinkieli ja matematiikka. Haaga-Heliassa mainonnan ja yritysviestinnän opinnoissa yhdistyivät nämä kaikki.

Valmistumisen jälkeen Anssi sai työpaikan Hill & Knowlton -viestintätoimistosta. Hän toimi neljä vuotta viestintäkonsulttina, minkä jälkeen vaihtoi nykyiseen työpaikkaansa dynamo&son-mainostoimistoon.

Huumoria ja hautajaiskulkueita

Anssi kertoo pitävänsä eniten yhteiskunnallisista hankkeista. Esimerkkinä hän mainitsee huonolaatuisten vaatteiden hautajaiskulkueen. Kyseessä oli Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen ja taitelija Jani Leinosen kanssa yhteistyössä toteutettu tempaus.

Monissa projekteissa huumorin käyttö on sallittua, ja inspiraatiota haetaan mitä erikoisimmista asioista.

 Perfektionisti ei pärjää

Koulun penkiltä töihin siirtyessä varsinkin ajankäytön haasteet yllättivät: “Joillekin voi iskeä työelämään siirtyessä shokki, jos on koulussa tottunut tekemään kaiken pitkään viimeistellen. Tekemistä on niin paljon, että ei voi enää jäädä loputtomasti hiomaan yksityiskohtia.”

Anssin mukaan myös kieltäytyminen voi olla vaikeaa, jos siihenkään ei ole tottunut: ”Kaikkeen myöntymällä huomaa pian tekevänsä töitä kellon ympäri. On tärkeää oppia sanomaan myös ei.”

Kukkahattutätien suututtaminen on ok

Työpaikalta pitää osata lähteä pois, fyysisesti mutta myös henkisesti. Jos luovalla alalla työasiat seuraavat kotiin, se voi Anssin mukaan pidemmän päälle aiheuttaa ongelmia.

Asiat täytyy myös osata ottaa asioina. ”Ei kannata liikaa kyseenalaistaa omaa osaamistaan. Jos yksi tai kaksi on sitä mieltä, että eihän tällaista voi julkaista, niin se on vain hyvä merkki.”

Raivolenkkeily rauhoittaa mielen

Halkola korostaa, että harrastukset ovat elinehto jaksamiselle: ”Työn ulkopuolella pitää olla jotain muuta, muuten ei pääkoppa kestä.” Anssi kertoo harrastavansa ”raivolenkkeilyä”, joka vie ajatukset muualle.

Toinen rakas harrastus on oluiden valmistus ystävien kanssa. ”Niin kuin jokainen itseään kunnioittava mainosalan hipsteri, tykkään juoda pienpanimo-oluita.”

Anssi Halkola Anssi Halkola Anssi Halkola

Kerro meille kolme yllättävää asiaa itsestäsi:

  • Mä en oo tehny koskaan avokadopastaa.
  • Oon vahingossa polttanu metsää tai vois sanoo metsän, olin varmaan joku 6 v.
  • Rakastan pitkiä kävelyitä rannalla ja syvällisiä keskusteluita auringonlaskussa.

 

 

Jaa artikkeli:

Krea

Krea on Haaga-Helian mainonnan ja yritysviestinnän opiskelijoiden luova toimisto. Tarjoamme erilaisia palveluita, kuten esimerkiksi media-, markkinointi-, ja viestintäsuunnitelmia, some-kampanjoita, tapahtumia ja tutkimuksia

Luova toimisto Krean brändikäsikirja

Krea.fi-saavutettavuusseloste

Ota yhteyttä

Ratapihantie 13, 00520 Helsinki

info@krea.fi