Kun maanantai ei masenna: ikilomalla.fi

Kun maanantai ei masenna: ikilomalla.fi

Luova toimisto Krean alumnitarinaputken huipentavat ikilomalla.fi -matkablogin toimittajat Thomas Halloran ja Titta Pousi. He kiertävät maailmaa ja kartuttavat osaamistaan digitaalisesta tarinankerronnasta.

Valmistuttuaan Haaga-Heliasta Thomas ja Titta työskentelivät muutaman vuoden mainonnan, viestinnän ja palveluiden johtamisen parissa. Syksyllä 2015 pariskunta kuitenkin päätti toteuttaa pitkäaikaisen haaveensa yhteisestä luovasta projektista. He perustivat ikilomalla-blogin ja lähtivät maailmalle.

Luova työ on nautinto

Maailmanympärimatkallaan Thomas ja Titta tuottavat sisältöä sekä omiin medioihinsa että yhteistyökumppaneille. Samalla heille on virinnyt palava intohimo kertoa digitaalisia tarinoita myös tulevaisuudessa.

Thomasille ja Titalle Ikilomalla-projekti onkin keino kehittyä ammattimaiseksi tarinankertojaksi. Pariskunta haaveilee yhteisen yrityksen perustamisesta: oman yrityksen kautta ikilomalla-filosofia olisi mahdollista tuoda pysyväksi osaksi päivittäistä elämää ja arkea.

Mitä Thomasin ja Titan bloginpitäjän arkeen sitten kuuluu? Kuvien muokkausta, videoiden tuottamista, sisällöntuotantoa someen, matkasuunnitelmien tekoa sekä paikallisten kiehtovien tarinoiden kuuntelua ja dokumentoimista.

Luovuus ja nautinto yhdistyvät. YouTuben vlogissaan Thomas ja Titta esimerkiksi herkuttelevat kookospähkinälounaalla samalla, kun paikalliset kertoilevat kiehtovia tarinoitaan. ”Saatamme herätä auringonnousun aikaan, käydä lyhyellä aamulenkillä ja aloittaa vasta sitten luovat viestintätyöt someilun, kuvankäsittelyn ja videoeditoinnin parissa,” pariskunta kertoo.

Intohimo tarinoihin

Innostus luovaan työhön on sekä Titalla että Thomasilla verissä. Titta on aina rakastanut kirjoittamista ja Thomasin vahvuuksia ovat visuaalisuus, videokuvaaminen ja ihmisten viihdyttäminen. Ikilomalla-projekti on kartuttanut kummankin osaamista roimasti. Pariskunta on huomannut, että kunnianhimoisiakin projekteja voi toteuttaa, kun yhdistää osaamisia keskenään.

Haaga-Helian markkinointiviestinnän opintojaksoilta matkaajien reppuun on tullut hyödyllistä tietotaitoa brändäämisestä. Kuvankäsittelyn opintojaksosta on Thomasin ja Titan mukaan ollut myös hyötyä: ”Kurssi kuvankäsittelyn perusteista on toiminut meille hyvänä pohjana Adoben ohjelmien käyttämiselle. Työelämässä sekä Ikilomalla-projektissa olemme sitten oppineet koko ajan uutta.”

Thomas ja Titta ovat tyytyväisiä päätökseensä hakea vaihtelua uralleen: ”Lähdimme projektiin, koska meillä on intohimo tarinoihin ja yhteisiin seikkailuihin. Ikilomalla-projekti on paras ideamme ikinä.”

Matka alkoi Helsingistä ja jatkui Aasian, Australian ja Uuden-Seelannin kautta Afrikkaan, jossa ikilomalaiset tällä hetkellä ovat. Matkakilometrejä on kertynyt kymmeniä tuhansia.

Seuraa Thomasin ja Titan tarinaprojektin etenemistä: www.ikilomalla.fi tai youtubesta: Ikilomalla travels.

Matkalla on seuraajia:

Blogia lukee kuukausittain noin 8000-10000
Facebookissa seuraajia 1800
Instagramissa seuraajia 2400
Jaa artikkeli:

Krea

Krea on Haaga-Helian mainonnan ja yritysviestinnän opiskelijoiden luova toimisto. Tarjoamme erilaisia palveluita, kuten esimerkiksi media-, markkinointi-, ja viestintäsuunnitelmia, some-kampanjoita, tapahtumia ja tutkimuksia

Luova toimisto Krean brändikäsikirja

Krea.fi-saavutettavuusseloste

Ota yhteyttä

Ratapihantie 13, 00520 Helsinki

info@krea.fi