Nina Lahti hoitaa asiakkuuksia markkinointitoimisto Dagmarilla

Nina Lahti hoitaa asiakkuuksia markkinointitoimisto Dagmarilla

Client Executive Nina Lahti markkinointitoimisto Dagmarilta on yksi Salomaan asiantuntijayrityksissä työskentelevistä Haaga-Helian markkinoinnin opiskelijoiden Luova toimisto Krean alumneista.

Kävimme haastattelemassa Ninaa Dagmarin toimistolla Lönnrotinkadulla. Kysyimme kokemuksia markkinointitoimistossa työskentelystä sekä keräsimme talteen Ninan hyödylliset työnhakuvinkit markkinoinnin ja median maailmaan pyrkiville Krean opiskelijoille.

Palava halu oppia markkinointia vei markkinointitoimistoon

Kun Nina aloitti opinnot Haaga-Heliassa syksyllä 2017, oli jo valmiiksi selvää, että markkinointi tulee olemaan hänen suuntautumisensa. Kipinä ja halu syventää omaa markkinointiosaamista oli syttynyt työelämässä, suklaata ja makeisia maahantuovan ja jälleenmyyvän yrityksen tehtävissä.

Kun Ninan tradenomiopinnot Haaga-Heliassa olivat edenneet Luova toimisto Krean suunnitteluprojektien kautta työharjoitteluvaiheeseen, hän aloitti harjoittelijana Salomaan yhtiöryhmään kuuluvassa mediatoimisto Voitossa.  Voitossa suoritettu pesti puolestaan avasi ovet Dagmarille, jossa Nina työskentelee nykyään asiakkuuksien parissa.

Dagmar tarjoaa markkinoinnin asiantuntijapalveluja aina analytiikasta ja tekoälyn hyödyntämisestä digitaalisen tarinankerronnan suunnitteluun. Tiedolla johdettuun markkinointiin keskittyvä Dagmar Drive, sisältöihin erikoistunut Dagmar Stories ja tekoälytuotteita kehittävä RADLY houkuttelevat osaajia monipuolisesti eri aloilta. Dagmar on Suomen suurin markkinointitoimisto.

Työ Dagmarilla vaatii oma-aloitteisuutta ja jatkuvaa oppimista

Nina hoitaa monenlaisia markkinointitoimiston asiakkuuksia. Ninan mukaan asiakkaiden kanssa työskentely vaatii vahvaa projektinhallintaosaamista sekä kärsivällisyyttä ja sinnikkyyttä: ”Langat eivät saa tippua käsistä paineen alla, ja työssä menestyminen edellyttää itsenäistä otetta ja vastuunottoa.”

Oma-aloitteisuutta vaaditaan myös jatkuvan oppimisen ylläpitämiseen, jotta pysyy mukana koko ajan digitalisoituvan markkinointimaailman myllerryksessä. Nina seuraa aktiivisesti eri medioita pysyäkseen ajan tasalla siitä, mitä mediaympäristössä tapahtuu – ja myös hahmottaakseen mahdollisia tulevaisuuden trendejä. Kiinnostus alan seuraamiseen on Ninan mukaan todella tärkeää markkinointityössä.

Markkinointitoimiston monipuoliset työtehtävät tuovat energiaa

Oman työnsä parhaaksi puoleksi Nina nostaa haastavat työtehtävät, jotka kehittävät jatkuvasti. Nina kokee saavansa valtavasti energiaa onnistumisista suurten ja vaativien asiakkaiden kanssa.

Nina korostaa, että työ markkinointitoimistossa on paljon muutakin kuin perinteistä markkinointiviestinnän suunnittelua. Markkinointitoimiston valikoimiin kuuluu nykyään monipuolisesti palveluita liittyen esimerkiksi analytiikan hyödyntämiseen, tulosten mittaamiseen, sisällöntuotantoon ja uusien markkinointiteknologioiden käyttöönottoon.

Dagmarilla parasta ovat inspiroivat työkaverit, joiden joukkoon mahtuu paljon erilaisia ihmisiä ja huima määrä erilaista osaamista. Ninan mukaan töissä on joka aamu odottamassa mielenkiintoinen porukka, joka synnyttää kotoisan tunnelman isoon taloon.

Nina_Lahti_Haaga-Heliasta_Dagmarilla

Työharjoittelu toimii ponnahduslautana työelämään

Omat opinnot Kreassa sekä työnhakuun liittyvät ajatukset ja tuntemukset ovat Ninalla vielä tuoreessa muistissa. Hän kehottaa panostamaan työharjoitteluun, koska se toimii hyvänä ponnahduslautana alalle pyrkiville. Opinnot Kreassa antavat Ninan mukaan monipuolisen kuvan markkinoinnin prosesseista ja käytänteistä, mutta työelämässä tarvitaan myös paljon omaa tahtoa ja itseohjautuvuutta.

Nina painottaa, ettei kannata antaa vastoinkäymisten lannistaa itseään. ”Vaikka oma suunta saattaakin tuntua vielä epäselvältä, kärsivällisyys urasuunnittelussa johtaa usein hyviin tuloksiin. Aseta itsellesi tavoitteita ja tuo omaa osaamistasi persoonallisesti esille vaikkapa videohakemuksen muodossa”, Nina kehottaa.  Hän vinkkaa myös seuraamaan Dagmarin avoimia harjoittelupaikkoja ja kannustaa opiskelijoita alalle: ”Työ markkinointitoimistossa on mielenkiintoista ja vaihtelevaa – päivästä toiseen.”

Lue lisää Markkinointitoimisto Dagmarista

Jaa artikkeli:

Krea

Krea on Haaga-Helian mainonnan ja yritysviestinnän opiskelijoiden luova toimisto. Tarjoamme erilaisia palveluita, kuten esimerkiksi media-, markkinointi-, ja viestintäsuunnitelmia, some-kampanjoita, tapahtumia ja tutkimuksia

Luova toimisto Krean brändikäsikirja

Krea.fi-saavutettavuusseloste

Ota yhteyttä

Ratapihantie 13, 00520 Helsinki

info@krea.fi