Vuosijuhlilta unelmaduuniin media-alalle

Vuosijuhlilta unelmaduuniin media-alalle

 

Planner Iiris Antinoja saapuu pirteänä ja hyväntuulisena haastatteluumme syksyisenä perjantaiaamuna. Iiris on työskennellyt kaksi vuotta Mediatoimisto OMD:ssä. Uranäkymät ovat lupaavat, koska työpaikka tarjoaa hyvät etenemismahdollisuudet ja jatkuvaa koulutusta.

Media-alalla pärjätäkseen täytyy kehittyä maailman mukana, joten sosiaalisen median kanavien ja alan lehtien seuraaminen on tärkeää. Iiris seuraakin aktiivisesti printti- ja tv-mainontaa sekä sosiaalista mediaa.

Mutkien kautta Haaga-Heliaan

Vaikka Iiris tiesi jo teini-iässä haluavansa media- ja mainosalalle, tie media-alan tehtäviin ei käynyt ilman pieniä vastoinkäymisiä. Matkan varrelle mahtuu pari epäonnistunutta yliopistohakua sekä kokeilutasolle jääneet opinnot tietojenkäsittelystä. Lopulta mainonnan ja yritysviestinnän opinnot Haaga-Heliassa osoittautuivat oikeaksi paikaksi Iirikselle.

Nykyisen työpaikkansa mediatoimisto OMD Finlandin Iiris löysi verkostoitumisen kautta. Opiskelijayhdistys Talkon vuosijuhlissa tavattu henkilö osoittautui tulevan uran kannalta ratkaisevaksi. Kyseiseltä herrasmieheltä saatu vinkki harjoittelupaikasta tuotti tulosta. Valmistumisen jälkeen Iiris sai mediatoimistosta vakituisen paikan.

Krealaisenkin eväät työelämään: Excel

Entä taidot, joita koulussa kannattaa hankkia työelämää varten? Vastaus tulee Iirikseltä empimättä: Excel. Sitä ei kuulemma pääse pakoon, joten siihen on vain parempi tutustua. Myös projektinhallinta on tärkeä taito – ja hyvät kielitaidot.

Minkälaista työelämä sitten on? Kuulemma samanlaista sählinkiä kuin koulussa, joten kalenteri on tärkeä työkaveri. Päivän aikana käydään palavereissa ja ollaan yhteydessä asiakkaisiin ja muihin luovan alan asiantuntijapalveluita tarjoaviin toimistoihin. Asiakkaiden kanssa työskentely on Iiriksen mielestä työssä kaikkein parasta.

Iiriksen ohjeet media-alan työnhakuun:

  • Ole oma-aloitteinen ja neuvottele itsellesi oikea työtehtävä.
  • Suosi paikkoja, joissa harjoittelu johtaa vakituiseen työsuhteeseen.
  • Vaadi palkkaa harjoittelusta, sillä ilmaiseksi tekeminen on vain hölmöä.
Jaa artikkeli:

Krea

Krea on Haaga-Helian mainonnan ja yritysviestinnän opiskelijoiden luova toimisto. Tarjoamme erilaisia palveluita, kuten esimerkiksi media-, markkinointi-, ja viestintäsuunnitelmia, some-kampanjoita, tapahtumia ja tutkimuksia

Luova toimisto Krean brändikäsikirja

Krea.fi-saavutettavuusseloste

Ota yhteyttä

Ratapihantie 13, 00520 Helsinki

info@krea.fi