Sketsillä luovalle alalle

Sketsillä luovalle alalle

Kirpeänä syysaamuna Digital Media Coordinator Sebastian Lindberg astelee entiselle työmaalleen Haaga-Heliaan luova toimisto Krean toimitiloihin. Nykyiseen työhönsä hän päätyi lähettämällä työhakemuksena Monty Python -sketsin.

Sebastianin sketsitemppu oli niin omalaatuisen humoristinen, että se päätti hänen työlään hakurumbansa kertaheitolla.  Luova lähestymistapa työnhakuun toimi, ja Sebastian sai viidessä minuutissa kutsun työhaastatteluun mediatoimisto Group M:lle.

Mene ja ota työ haltuun

“Menet vain täysillä sinne, minne haluat, niin niiden on vaikea olla antamatta sulle työpaikkaa harjoittelun jälkeen”, Sebastian neuvoo. Neuvoa kannattaa kuunnella, sillä Sebastian on ehtinyt viettää jo vuoden päivät palkkatyössä toteuttamassa Group M:n digimainontakampanjoita.

Sebastianin työpäiviin kuuluu useimmiten mainostoimistojen ohjeistamista, mainosmateriaalin koko- ja näköspeksien asettamista sekä mainonnan näkyvyyden hallintaa.

Mainonta vei tulevaisuuden alalle

Haaga-Helian Mainonnan ja yritysviestinnän opinnot Sebastian valitsi, koska “siinä oli se sana mainonta”. Sebastian listaa antoisimmiksi opintokokemuksikseen vapaaehtoistyön Slushissa sekä opiskelijoiden luovan toimiston Krean työt.

Mitä Sebastian tekee kolmen vuoden päästä? “Ohjelmallista ostamista, joka on kasvava, tulevaisuuden ala digimarkkinoinnissa.”

Ylös penkistä eturintamaan

Perusmaanantaina Sebastian käärii hihansa vitkuttelematta ja avaa sähköpostin, to-do-listan sekä kampanjalistan saadakseen kokonaiskuvan työtehtävistään. Vasta tämän jälkeen hän katsoo kalenteria. “Katson, olisiko minun pitänyt olla jo jossain maanantai-aamuna”, Sebastian naurahtaa.

Mitä Sebastian työssään inhoaa? “Ehdottomasti istumista. Se kypsyttää, mutta onneksi välillä pääsee tapaamaan ihmisiä.” Siisteintä media-alalla puolestaan on se, että saa olla koko ajan kehityksen eturintamassa ottamassa vastaan muutosta!

Jaa artikkeli:

Krea

Krea on Haaga-Helian mainonnan ja yritysviestinnän opiskelijoiden luova toimisto. Tarjoamme erilaisia palveluita, kuten esimerkiksi media-, markkinointi-, ja viestintäsuunnitelmia, some-kampanjoita, tapahtumia ja tutkimuksia

Luova toimisto Krean brändikäsikirja

Krea.fi-saavutettavuusseloste

Ota yhteyttä

Ratapihantie 13, 00520 Helsinki

info@krea.fi