krea_logo_vert_border

Mediamyynnin ammattilainen Marica Thorén – omin sanoin

mediamyynnin ammattilainen Marica Thoren sanoma finland
Client Manager Marica Thorén Sanoma Media Finlandilta kertoo urapolustaan ja antaa vinkkejä markkinoinnin ja median maailmasta kiinnostuneille.

Kymmenen vuotta Haaga-Heliasta valmistumiseni jälkeen Luova toimisto Krean markkinoinnin ja viestinnän opiskelijat ottivat yhteyttä ja kysyivät, haluaisinko hypätä ajassa taaksepäin muistelemaan opiskeluaikojani.

Istuessani työnantajani Sanoma Media Finland Oyj:n toimistossa aloin jo heti pohtia, mitä teille markkinoinnin tulevaisuuden toivoille kertoisin. Nämä seuraavat muistot ja vinkit haluan jakaa kanssanne.

Viestinnän ja markkinoinnin tradenomiksi ennätysajassa

Olen Marica Thorén, 33-vuotias liiketalouden tradenomi. Lukion jälkeen vietin välivuoden työskennellen mystery shoppingia tutkivassa yrityksessä. Välivuosi avasi silmäni ja kiinnostus kaupallista alaa kohtaan voimistui. Viestintä alkoi kiinnostaa ja ajattelin, että Haaga-Helia voisi tarjota minulle unelmieni opintopolun markkinoinnin ja yritysviestinnän parissa.

Odotin opintojani palavasti. Yritysten kanssa tehtävät projektit kutkuttivat mieltäni ja jo ensimmäiset kurssit vahvistivat intohimoani viestintää kohtaan. Tulin ahneeksi tiedolle ja tein paljon projekteja. Opintopisteeni karttuivat kuin vahingossa ja reilun kahden vuoden jälkeen huomasinkin jo olevani opinnäytetyötä vaille tradenomi.

Tie mediamyynnin traineeksi aukeni yllättäen

Opintojen loppupuolella yhtenä kurssitehtävänä oli etsiä mielenkiintoisia työpaikkailmoituksia. Yhtenä aamuna matkustin bussissa ja silmiini osui Sanoman mediamyynnin trainee-ohjelman ilmoitus. Hakemusprosessi imaisi mukaansa ja jo muutaman viikon kuluttua sain ihan yllättäen jo kutsun ryhmähaastetteluun!

Vaiherikkaan hakuprosessin jälkeen meitä aloitti viisi innokasta harjoittelijaa Sanomilla. Mediamyynnin trainee-ohjelma valmensi hyvin tulevaan ja koen saaneeni hyvät työkalut nykyiseen työhöni jo ensimmäisenä työvuotenani. Kiersimme kaikki eri puolilla firmaa kolmen kuukauden jaksoissa tekemässä meille traineille ennalta mietittyjä projekteja ja tehtäviä. Tämä työnkierto opetti käytännössä, minkälaista on työ mediamainonnan parissa.

Haussa markkinoinnin yleisnero?

Kun aloitat uraasi opintojen jälkeen, markkinoinnissa tai muissa hommissa, työelämä voi vaikuttaa hankalalta hahmottaa ja valintojen mahdollisuudet voivat ahdistaakin. Vinkkaisin, että kannattaa pyrkiä valitsemaan, haluatko syventää osaamistasi jollakin tietyllä osa-alueella vai haluatko kenties tulla markkinoinnin moniosaajaksi. Uskon, että molempia tarvitaan!

Markkinointi- ja media-alalla näyttää toisinaan käyvän niin, että hakijalta odotetaan valmiuksia tehdä laajalla skaalalla töitä kuin töitä. Työpaikkailmoituksissa titteliksi ehdotetaan markkinointiassistenttia, vaikka työtehtävien listan luettuaan hommat ennemminkin vastaavat johtotasoa. On ollut hienoa huomata, että alalta kuuluu tälle myös vastaääniä: markkinoinnin tehtäviin ei voi hakea yli-ihmisiä! Haluan itsekin olla edistämässä tätä keskustelua ja ehkäistä liiallisten odotusten ja paineiden kasaantumista nuorille markkinoinnin ja media-alan työnhakijoille.

Murehdi lempeästi

Tulevaisuus kiehtoo minua. Se, missä olen viiden vuoden kuluttua, on vielä mysteeri. Olen huono ajattelemaan pitkällä tähtäimellä ja yritänkin olla itselleni armollinen, etten turhaan murehtisi tulevaa. Olen oppinut, että asiat järjestyvät, ja vaikka aina ei olisikaan tehnyt tietoisia pitkän aikavälin suunnitelmia, niin eteenpäin mennään siitä huolimatta oikeaan suuntaan.

Eräs esimieheni totesi kerran: ’’Työelämä ei ole pikajuoksu, vaan maraton, jota pitää jaksaa 40-50 vuotta.’’ Tämän vuoksi balanssi työn ja vapaa-ajan välillä on tärkeää, ja oman ajan löytäminen kiireen keskellä on välttämätöntä. Omasta itsestään huolehtimiseen kannustan kaikkia!

Ja jos tulevaisuus mietityttää, vinkkini on: ’’Murehdi lempeästi.’’ Jokainen rakentaa varmasti omannäköisensä uran, eikä ensimmäisen työpaikan kanssa ole pakko mennä naimisiin. Haaga-Heliasta saatu vahva pohja kantaa kyllä.

 

Marican haastattelun perusteella tekstin koostivat krealaiset: Vivi Mikkonen, Iida Koponen, Pauli Piippo-Pinho, Heikki Karstu, Marissa Autio

Jaa artikkeli:

Nämä postaukset voivat kiinnostaa sinua

Kuva Alex Hartikainen

Luova toimisto Krea innosti Alexin yrittäjyyteen

Haaga-Helian alumni Alex Hartikainen sai kipinän yrittäjyyteen jo opiskellessaan luova toimisto Kreassa ja toimii nyt yrittäjänä. Hänen yrityksensä Impakti Consulting tarjoaa yrityksille tuloksellisia digimarkkinointipalveluita.