Kreasta digimarkkinoinnin supersankariksi

Kreasta digimarkkinoinnin supersankariksi

Senior Specialist Programmatic Marketing -asiantuntija Sebastian Lindberg on Krean perustajajäsen ja työskentelee Keskon K Digital -yksikössä.  Sebastian jakoi meille vinkkejä media-alan työharjoittelupaikkojen hakuun.

Sebastian on omasta työharjoittelustaan lähtien välittänyt aktiivisesti Krean opiskelijoille harjoittelupaikkoja, minkä ansiosta hänet palkittiin myös vuoden alumniksi. Hän on todellinen työelämän supersankari, jota pääsimme jututtamaan verkostoitumisesta ja työharjoittelusta.

Miten hyvin Krea soveltuu markkinoinnin ja media-alan supersankareiksi haluaville?

Kreassa tehdään hyvää työtä. Olen nähnyt esimerkiksi Mainostajien Liiton AdProfit Junior -kilpailuun laaditun mediasuunnitelman, joka pärjää todella hyvin vertailussa keskimääräisten alan toimistoilta lähtevien suunnitelmien kanssa.

Lisäksi Kreassa opetetaan työelämässä vaadittavia tärkeitä asioita, kuten projektinhallintaa, omien vahvuuksien tunnistamista, oman osaamisen kehittämistä ja lisäksi tiimityöskentelyä. Tämän takia suosittelen Kreaa. Sieltä saa todella suuren edun, koska siellä opitaan toiminallisesti eikä vain pänttäämällä.

Millaisia haasteita luovan alan supersankari kohtaa työelämässä?

Ei ole mitään yksittäistä haastetta, mutta yksi suurimmista haasteista – niin kuin kaikilla työpaikoilla – on itsensä kehittäminen niin, etteivät tietyt ajatukset ja käytännöt juurru. Vaikka on joskus tehnyt jonkun asian onnistuneesti ja toimivasti, kannattaa silti jossain vaiheessa alkaa miettiä, onko se käytäntö enää relevantti.

Etenkin digitaalisessa markkinoinnissa käytännöt päivittyvät nopeasti, puolessa vuodessa voi olla jo ihan erilaista. Tämän takia pitää pysyä ajan hermolla ja kehittää itseään jatkuvasti. Työuran supersankari haastaa ja kehittää jatkuvasti itseään!

Mitä vinkkejä antaisit työharjoittelupaikkaa hakeville krealaisille?

Työharjoittelupaikan hakemista ei tarvitse jännittää, vastavalmistuneetkin ovat haluttuja markkinoilla. Kun hakee harjoittelijan paikkaa, erottuminen on siinä tärkeintä. Niin saa todennäköisemmin paikan. Harjoittelijan paikat ovat matalan kynnyksen paikkoja, joten itsekin harjoittelijoita haastatelleena voin sanoa, että riittää kun vaikuttaa fiksulta ja hakemus erottuu joukosta.

Uskalla olla erilainen hakuprosessissa, niin varmasti saat harjoittelupaikan. Itsekin sain ensimmäisen harjoittelupaikkani, kun uskalsin erottautua ja laitoin hakemukseen sellaisen omannäköisen sketsijutun. Heti seuraavan päivänä tärppäsi ja sain kutsun haastatteluun.

Miten krealainen saa työharjoittelusta kaiken hyödyn irti?

Sitten kun sen harjoittelupaikan saa, työhön on tärkeää panostaa. Eli pitää mennä sillä asenteella, että nyt haluan oppia mahdollisimman paljon täällä. Uskalla olla itsevarma omista kyvyistäsi, mutta myös kysyä rohkeasti neuvoja ja apua. Verkostoituminen voi alkuun tuntua vaikealta, mutta kun luonnollisesti tapaa työympäristössä ihmisiä ja on heitä kohtaan ystävällinen, niin siitä se alkaa.

Kuka on oma suosikkisupersankarisi?

Suosikkini on varmaan Deadpool, koska se on vähän erilainen kuin muut.

Sebastian Lindberg K Digital

Sebastianin haastattelusta saimme inspiraatiota omien supervoimien kehittämiseen ja tukiverkoston rakentamiseen. Haastattelutiimimme koosti alla olevat vinkit oman potentiaalin maksimointiin:

Jokainen voi olla oman työelämänsä supersankari

  • Uudessa työpaikassa jokainen aloittaa nollasta, mutta kannattaa olla tiedonjanoinen ja rakentaa omia vahvuuksia. 
  • Supersankaritkin tarvitsevat välillä rinnalleen myös muita. Työelämässäkin pärjää yksinään, mutta välillä omat supervoimat eivät välttämättä riitä. Silloin yhdistetään kaikki tietotaito ja supervoimat muiden kanssa.
  • Verkostoituminen avaa ovia, vaikka alussa se saattaa Sebastianin mukaan tuntua vaikealta. Siitä huolimatta kannattaa mennä rennosti porukoihin mukaan!
Jaa artikkeli:

Krea

Krea on Haaga-Helian mainonnan ja yritysviestinnän opiskelijoiden luova toimisto. Tarjoamme erilaisia palveluita, kuten esimerkiksi media-, markkinointi-, ja viestintäsuunnitelmia, some-kampanjoita, tapahtumia ja tutkimuksia

Luova toimisto Krean brändikäsikirja

Krea.fi-saavutettavuusseloste

Ota yhteyttä

Ratapihantie 13, 00520 Helsinki

info@krea.fi