krea_logo_vert_border

Luova toimisto Krea innosti Alexin yrittäjyyteen

Kuva Alex Hartikainen
Haaga-Helian alumni Alex Hartikainen sai kipinän yrittäjyyteen jo opiskellessaan luova toimisto Kreassa ja toimii nyt yrittäjänä. Hänen yrityksensä Impakti Consulting tarjoaa yrityksille tuloksellisia digimarkkinointipalveluita.

”Jos olisin ensin ajatellut, että minun pitää olla “valmis” ja tietää kaikki, ennen kuin voin tarjota palvelujani, en olisi vieläkään aloittanut!”

Haaga-Helian alumni Alex Hartikainen sai kipinän yrittäjyyteen jo opiskellessaan luova toimisto Kreassa ja toimii nyt yrittäjänä. Hänen yrityksensä Impakti Consulting tarjoaa yrityksille tuloksellisia digimarkkinointipalveluita. Tällä hetkellä hän auttaa etenkin asiantuntijayrittäjiä luomaan tuottoisaa markkinointia digitaalisten tuotteiden, kuten verkkokurssien ja -valmennusten ympärille. Yrityksen löytää myös Instagramista @impakticonsulting.

Ennakkoluuloton ja rohkea asenne yrittäjyyteen

Alex opiskeli Haaga-Heliassa liiketaloutta suuntautuen markkinointiin ja viestintään. Oman yrityksen hän perusti opintojen loppupuolella, jolloin toiminta oli vielä osa-aikaista palkkatöiden ja opiskeluiden ohessa.

Alex ryhtyi yrittäjäksi ennakkoluulottomasti ja rohkeasti jo ennen kuin oli täysin ”valmis”. ”Oma filosofiani oli, että kunhan tiedän edes vähän enemmän kuin potentiaalinen asiakkaani, voin tarjota osaamistani palveluna”, hän kertoo. Ajatusmaailma kannatti, sillä se antoi Alexille eväät konkreettiseen tekemiseen ja uskallusta yrittäjyyteen.

Alex halusi opiskella liiketaloutta, sillä koki oman tulevaisuutensa olevan vahvasti bisneksen parissa. Ammattikorkeakoulu oli käytännönläheinen tapa oppia ja valmistautua tulevaisuuden työelämään. Vaikka yrittäjyys oli mielessä jo opintojen alkaessa, ei hän olisi osannut kuvitella ryhtyvänsä kokopäiväiseksi yrittäjäksi heti valmistumisen jälkeen.

Luova toimisto Krean opit kantavat yrittäjänä

Haaga-Heliassa mieleenpainuvimmat kurssit Alex kävi jo perusopintojen aikana. Hän valikoi kaikki Lasse Rouhiaisen some- ja digimarkkinoinnin opintojaksot, joiden opit ovat kantaneet tähän päivään asti. Opintojaksot toimivat sysäyksenä sille, että Alex ylipäätään kiinnostui digimarkkinoinnista. Krean opintojaksoista Alex ei osaa nostaa vain yhtä hyvää jalustalle. Hän kokee, että kaikista niistä on jäänyt käteen kultahippuja, joita on pystynyt hyödyntämään yrittäjänä.

”Se, että pääsin tekemään laajasti toimeksiantoja erilaisten yritysten kanssa Kreassa opiskellessani, toi kipinän ja inspiraation lähteä myös itse tekemään projekteja palveluna oman yrityksen kautta!”

Luova toimisto Kreassa opiskelu ohjasi Alexia markkinointialaa kohti. Lisäksi Haaga-Helian luoma tukiverkosto yrittäjyyteen kannusti oman yrityksen perustamiseen. Opintojen loppupuolella hän otti myös muutamia vapaavalintaisia opintojaksoja Startup Schoolista, joka on suunnattu etenkin yrittäjyydestä kiinnostuneille opiskelijoille. ”Oli inspiroivaa kuulla muiden tarinoita ja tavoitteita yrittäjyydestä”, Alex kertoo. Jälkikäteen ajateltuna hän toteaa, että olisi voinut ottaa muitakin opintojaksoja Startup Schoolin tarjonnasta. Ne olivat hyvä tapa verkostoitua samanhenkisten ihmisten kanssa.

Jaa artikkeli:

Nämä postaukset voivat kiinnostaa sinua

surullinen nuori

#MäPärjään-kampanja nuorten tueksi

Saimme kevään Krea Digital -kurssilla toimeksiannon luoda yhdessä Surunauha ry:n ja Huoma ry:n kanssa nuorille suunnattu sisältöpainotteinen kampanja heidän sosiaalisen median kanaviinsa.